Last news in Fakti

24 Юни, 2015 20:44 1 193 1

Казахстан става пълноправен член на СТО през декември

  • световна търговска организация-
  • казахстан-
  • встъпване-
  • законодателство-
  • изменения-
  • конкуренция-
  • данъчна политика

Това стана ясно по време на заседание на Работната група по встъпване Казахстан в Световната търговска организация

Работната група по встъпването на Казахстан в Световната търговска организация одобри окончателния пакет от документи за членството на страната в организацията по време на специално заседание. След извършването на всички необходими процедури през декември тази година се очаква Казахстан да стане пълноправен член на СТО, която регулира 98% от цялата световна икономика.

По време на заседанието ключовите членки на СТО, сред които САЩ, Европейският съюз, Руската Федерация, Китайска Народна Република, Индия, Япония, Република Корея, които са големи инвеститори и основни търговски партньори на Казахстан, положително оцениха реформите, проведени от страната, за привеждане на законодателството в съответствие с нормите на световната организация.

Така, необходимите изменения и допълнения бяха внесени в повече от 50 закона на Република Казахстан, в това число в законодателството в областта на валутното регулиране; ценообразуване и развитие на конкуренцията; данъчна политика; митническо регулиране; лицензиране на износа; приемане на мерки по безопасността на продукцията, включително техническо регулиране и санитарни, ветеринарни мерки; а също така защита на интелектуалната собственост.

Встъпването на  Казахстан в Световната търговска организация пряко ще повлияе върху признаването на Републиката от световната общност в качеството й на надежден търговски партньор с благоприятен и прозрачен инвестиционен и бизнес климат.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Кви са тия глупости-СТО,ДВЕСТА ,ХИЛЯДА?!!...Приемаме те и ставаш "почетна държава на света"?Сякаш Гърция не е член на всички въэможни СВЕТОВНИ формирования,организации и всякакви подобни изгъзици и накрая кво...ПАРИТЕ ГИ НЯМА!:)