Last news in Fakti

12 Септември, 2011 11:37 3 054 0

Откриха роби във Великобритания

  • великобритания-
  • роби
Откриха роби във Великобритания - 1
Арест

Голяма група мъже и жени, живеещи в робски условия, бяха открити във Великобритания след спецакция на полицията, пише вестник „Дейли телеграф“. Над 200 униформени разкрили нелегалния лагер, в който емигранти са държани против волята им. Предполага се, че издевателствата продължават над 15 години.

Акцията е дело на продължително разследване на полицията в Бедфордшър. Подозренията на властите били, че в парка за каравани Грийнейкър са държани работници – роби, принуждавани да работят без заплащане.

Става дума за 24 души, които вече са откарани в болница, за да им бъде оказана помощ. Те живеели в мизерни условия, теснотия, мръсотия и са в лошо здравословно състояние.

Четирима мъже и една жена са арестувани по подозрения за „заробване“. На мястото на шокиращото разкритие има още полицейски автомобили. Не е изключено да бъдат намерени още съвременни роби.

Разследването е продължило две години, а в бараките на „робите“ са открити оръжия, наркотици и пари, допълва вестник „Индипендънт“. Жертвите били „събирани“ от кухни за социално слаби и пунктове за помощи. Обещавали им работа срещу 80 паунда дневно в кафене, но след това ги натъпквали в кучешки къщи, стари каравани и бараки. Дневно им давали крайно недостатъчно количество храна, дори бръснели косите им.

Повечето от робите са от Нигерия, Китай и Виетнам. Има и източноевропейци.

Робството във Великобритания, наричана още „люлката на демокрацията“, е забранено преди повече от 200 години. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА