14 Септември, 2011 16:06 725 0

Готвят исторически стачки във Великобритания

  • великобритания-
  • стачки
Готвят исторически стачки във Великобритания - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изглежда, че във Великобритания ще има зима на недоволство. Синдикатите на Острова подготвят сезон на протести и демонстрации, събирайки на улицата повече хора от най-голяма стачка в историята на страната през далечната 1926 година, пише вестник „Дейли мейл“. Милиони работници, след които полицаи, пожарникари, здравни работници, учители и затворнически надзиратели, може да излязат на протест за готвената пенсионна реформа.

Синдикатите описват възможността „безпрецедентна“ и я сравняват с „най-голяма битка на живота ни“. Унисон, най-големият съюз на заетите в публичния сектор, обяви, че всичките му 1,1 млн. членове ще бъдат „изтеглени“ в действие.

Така британското правителство може да бъде изправено пред най-голямата акцията заради намерението да увеличи вноската за пенсия с 3,2%.

Генералният секретар на Унисон заяви, че 9000 отделни работнически групи ще вземат участие в стачката. Дейв Прентис предупреди, че това може да вкара страната в застой. Той обвини правителството, че атакува работниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА