Last news in Fakti

17 Август, 2015 17:43 2 619 2

Бикове убиха седем души по време на летни фестивали в Испания

  • испания-
  • фестивал-
  • корида-
  • умрели-
  • прободени

Смъртните случаи са настъпили по време на гонитбите с бикове по улиците, а не на арената

Бикове убиха седем души по време на летни фестивали в Испания - 1
Снимка АП/БТА

Бикове са проболи седем души до смърт по време на фестивалите, които се провеждат из цяла Испания от началото на месец юли. 4 от загиналите са били намушкани през изминалата събота и неделя, пише Би Би Си.

Смъртните случаи са настъпили по време на гонитбите с бикове по улиците, а не на арената.

Това е необичайно висок брой смъртни случаи за такъв кратък период.

Сред загиналите е и 36-годишният общински съветник от Пенеефиел, град близо до Валядолид, северно от Мадрид. Малко по-на север, в Лерин, Навара, смъртта си е намерил и 18-годишен младеж, който е бил прободен в стомаха.

Другите смъртни случаи, са били в районите на Валенсия, Мурсия, Толедо, Кастелон и Аликанте.

Миналата година повече от 7200 бика и волове (кастрирани мъжки телета) са били убити от бикоборци в цяла Испания, съобщава интернет страницата El Diario.

Близо 2000 кориди се провеждат в страната всяка година, но броят им пада. През 2010 г. Каталония стана вторият испански регион, след Канарските острови, който забрани традиционните борби с бикове.

Противниците на тази традиция осъждат бикоборството като варварско, но то все още има много фенове в Испания, включително министър-председателя Мариано Рахой.

Един испански закон, приет през 2013 г. защитава бикоборството като част от националното културнo наследство. В него е написано, че е задължение на държавата да "го запази и да го популяризира", съобщава уебсайтът El Pais.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    0 0 Отговор
    У нас пък мрат по 10 по пътищата на ден .
  • 2 Рондо

    0 0 Отговор
    Да убиваш животни публично под аплодисменти на десетки хиляди или да те убие изплашено животно подгонено от тълпата по улиците е `национално културно наследство`.А да изкъпеш куче в реката(тричане му викат-дано не бъркам думата)е варварство и цяла Европа трябва да се погнуси.И забрани!
Новини по държави: