Last news in Fakti

25 Август, 2015 15:29 2 178 0

Блокираха достъпа до Facebook и YouTube в Таджикистан

  • facebook-
  • youtube-
  • таджикистан-
  • забрана

Без обяснение и в устна форма доставчиците на интернет в Таджикистан са получили за пореден път заповед от Службата за връзки към правителството на Таджикистан да преустановят достъпа на потребителите до социалната мрежа Facebook и видеоканалът YouTube.

„Изпълнихме решението на Службата и спряхме достъпа до Facebook и YouTube. Каква е причината, не ни беше обяснено”, казва управител на една от компаниите доставчици, пожелала анонимност.

Последният път, когато таджикистанските власти блокираха достъпа до редица социални мрежи и сайтове беше в периода 29 май-9 юни. Тогава експерти свързана отмяната на забраната с началото на тридневна международна конференция на високо равнище на тема „Вода за живот” в Душамбе, на която присъстваха над 1500 представители от 99 държави, както и генералния секретар на ООН Пан Ги Мун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА