Last news in Fakti

28 Август, 2015 08:55 1 475 7

Разтуриха голям ромски лагер във Франция

  • разтуриха-
  • ромски-
  • лагер-
  • франция
Разтуриха голям ромски лагер във Франция - 1
Снимка: АП/БТА

Френската полиция разчисти един от най-големите и стари ромски лагери във Франция. Акцията продължи 25 часа.

Около 60 бременни жени, малки деца и хора с увреждания са получили ваучери за спешно жилищно настаняване, а останалите са насочени към приюти за бездомници. Властите са резервирали 12 жилища за крайнонуждаещи се. Около 200 души са живеели в лагера, появил се през 2009 година.

Обитателите му разполагаха с шест месеца да се подготвят за изнасяне, след като съдът разпореди през февруари лагерът да бъде закрит. Около 20 000 роми живеят в импровизирани лагери из цяла Франция според неправителствени организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mangal

    2 0 Отговор
    Ама, защо бе другари псевдо-демократи-французи не ги интегрирахте, както ни съветвате ние да направим ?! Защо не им дадохте по по 2к евро соц. помощ и къща на лазурния бряг ?! Къде е ФХК (Френски Хелзински Комитет) да ви осъди в Страстбург ?! Ама като ви опре х... в г....а друга песен пеете.
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    Във Франция може , а у нас не ????????
  • 3 гр

    1 0 Отговор
    цигански лагер не ромски стига с това толериране роми, роми, роми няма такава дума ......
  • 4 Дани

    1 0 Отговор
    Това е расова дискиминация и потъпкване на ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА. Как може да се случи във Франция ! Да ми дават убежища там и да им разказват играта и на тях!
  • 5 нищо лошо

    1 0 Отговор
    У-у-у та не ги сьбраха някьде на края на света от цял свят да има мир навсякьде -всеки има дьржава само те не се интегрират там кьдето живеят и сьздават само проблеми-май в Индия ще са най-добре откьдето се счита че са произлезли с още някой милион ще натежат там но поне ще са в свои води

    Коментиран от #7

  • 6 малкия

    0 0 Отговор
    само Хитлер ги е пращал на "хубаво" място...
  • 7 некой си

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "нищо лошо":

    Приятелю, съществуват изключително многолюдни държави, чийто население е такова - Индия, Пакистан, Бангладеш...Просто трябва да се върнат там с кораби (големи партиди:)...
Новини по държави: