Last news in Fakti

20 Септември, 2011 08:33 786 0

Масово бягство на затворници в Мексико

  • затворници-
  • мексико-
  • бягство-
  • затвор
Масово бягство на затворници в Мексико - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В мексиканския щат Веракрус само в течение на няколко часа станаха три масови бягства на затворници от три различни затвора.

Общият брой на избягалите е 32-ма. Шестнадесет от тях са избягали от затвора в Аматлан, 12 - от затвора в Коацакоалкос, и още 4-ма - от затвора в Косамалоапан. В течение на 12 часа след бягството полицията е успяла да залови 14 души, които са били върнати зад решетките. Повечето от бегълците били въоръжени с ножове. Полицията не изключва бягството им да е подпомогнато от затворническите надзиратели.

Доскоро най-много бягства имаше от затворите в щата Тамаулипас. За периода януари 2010 - март 2011 г. от там избягаха общо около 400 души. Мнозинството от бегълците бяха свързани с наркокартела "Зета". Най-голямото масово бягство бе през декември 2010 г., когато през вратата за служебни автомобили от затвора избягаха 153-ма души. "Палмата на първенството" обаче вече се държи от щат Веракрус, тъй като "Зета" премести централата си тук.



Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА