Last news in Fakti

20 Септември, 2011 08:50 642 0

Републиканците: Обама разпалва класова война

  • обама-
  • сащ-
  • класова война-
  • бейнър
Републиканците: Обама разпалва класова война - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Председателят на Палатата на представителите в Конгреса на САЩ - Джон Бейнър, обвини президента на страната Барак Обама в "разпалване на класова война".

Повод за това бе предложението на демократа Обама да бъдат повишени данъците на американците, печелещи над 1 млн. долара годишно. "Президентът рискува да подпали класова война. Това, че правителството има проблем с разходите, не означава, че трябва да се облагат допълнително с данъци хората от които всички ние чакаме инвестиции в икономиката, за да може тя да се изправи на крака", каза Бейнър в интервю за тв канала Fox Business.

"Повишаването на данъците на богатите американци не само няма да създаде нови работни места, каквато е прокламираната цел на правителството, а дори ще повиши ръста на безработицата. В бюджета може и да влязат допълнително средства, но този приход ще бъде изяден от разходите, чийто ръст неминуемо ще се повиши. Според мен, да се дават пари на правителството, е все едно да даваш на наркоман още и още кокаин", заяви републиканецът Бейнър.

 

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА