Last news in Fakti

20 Септември, 2011 12:46 708 0

Хакери атакуваха японска военна компания

  • япония-
  • хакери

Водещ японския производител на оръжия стана жертва на хакерска атака. Компанията Mitsubishi Heavy Industries /MIH/ ппроизвежда всичко – от въздушни ракети до военни кораби и подводници. Потвърдено бе, че хакерското нападение е било с цел кражба на данни за ракети, подводници и ядрени централи. Атаката е осъществена с най-малко 8 различни вируси, засечени в поне 80 сървъра и компютри. За целта били използвани специално насочени имейли, препращащи към фалшив сайт.

Компанията съобщи, че теч на никакви данни не е имало, а японското военно министерство възложи незабавна проверка. Властите дори научили за виртуалното нападение от местни вестници. Всички компании, които работят с правителството, са длъжни да уведомяват за всякакъв теч на секретна информация. „Министерството на отбраната решава дали информацията е важна или не. Това не е работа на MIH”, заявиха от компанията.

Това е първата по рода си хакерска атака над компании от японската военна промишленост. Те идват от чужбина, а целта им била да съберат информация за корабостроителница в Нагасаки, съоръжението за производство на подводници в Кобе, както и това в Нагоя, където компанията разработва системи за насочване на ракети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА