Last news in Fakti

15 Септември, 2015 21:49 3 133 2

Изгоря 40-метровата яхта на гръцки милионер

  • изгоря-
  • яхта-
  • гръцки-
  • милионер
Изгоря 40-метровата яхта на гръцки милионер - 1
Снимка: iefimerida.gr


Пожар избухна във вторник сутринта на луксозната яхта на на бившия собственик на спортен клуб „Олимпиакос” Сократис Кокалис във ветроходния комплекс „Агиос Козмас”.

На място пристигнаха веднага 15 пожарникари с 5 пожарни коли и се опитаха да потушат пламъците, излизащи от машинното отделение на 40-метровата яхта, съобщи GRReporter.

Според източници, пожарът е избухнал в 06.50 ч. в машинното отделение на луксозната яхта «BUX» и за няколко минути гъсти черни облаци пушек започнали да излизат от вътрешността на плавателния съд.

На място пристигнал и патрул на бреговата охрана, за да се увери, че съседните яхти няма да пострадат. Едновременно с това около яхтата била разпъната специална преграда в случай, че се стигне до изтичане на гориво в морето.

В крайна сметка пожарникарите успели да потушат огъня. В момента се извърша разследване за причините за пожара, а впоследствие ще започне опис на щетите, за да може след това унищожените части на луксозната яхта да бъдат ремонтирани.

Плаващият дворец е построен от италианската фирма Cantieri Di Pisa и е един от най-скъпите ѝ модели. Общата дължина на яхтата е 40 метра, като има свръхмодерни двигатели, развиващи скорост до 25 възела в час. Луксозната яхта има 8 каюти. Отвътре е облицована с много скъпа дървесина, а за интериора са използвани също толкова скъпи дамаски и тапицерии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    0 0 Отговор
    "Изгоря 40-метровата яхта на гръцки милионер" - Ще си купи още еднааа...не му е проблем щом за такава е имал пари....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: