Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Септември, 2015 13:11 1 628 5

Журналисти осъждат указа на Петро Порошенко

  • елена йончева-
  • украйна-
  • петро порошенко-
  • указ-
  • порошенко

Санкциите засягат 400 физически и 90 юридически лица, които са отговорни за извършването на престъпна дейност срещу украинската страна

Асоциация на европейските журналисти-България ще обсъди и ще излезе с позиция относно включването на българската журналистка Елена Йончева в черния списък на украинския президент Петро Порошенко.

Това заяви пред Факти.бг Иван Радев от организацията. Той посочи, че е недопустимо журналистите да влизат в черни списъци и така не се прави.

Международният комитет за защита на журналистите изрази тревога от указа на украинския президент Петро Порошенко.

Голяма част от включените в списъка 41 журналисти и блогъри работят за западни медии.

Ройтерс коментира, че указът може да отблъсне чуждестранните инвеститори и кредитори, в период, в който страната се нуждае от финансиране.

В сряда президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ 459, с който въведе в действие решението на Съвета за национална сигурност и отбрана на страната за приемането на разширени санкции срещу Русия.

Агенцията се позовава на говорителя на украинското президентство Святослав Цеголко. По-рано през деня Петро Порошенко уточни, че санкциите засягат 400 физически и 90 юридически лица, „които са отговорни за извършването на престъпна дейност срещу украинската страна“.

В указа под N2 в списъка със санкции срещу физически лица е депутатът от Атака Магдалена Ташева, а под N59 Елена Йончева, чиито документални филми за Украйна се излъчват по ТВ7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 0 Отговор
    А когато в Укрия, нацистите са отвличали и убивали журналистие, къде са били нашите журналя!!??
    Къде е била асоциацията!!???
    Тьфу

    Коментиран от #2

  • 2 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "kcaniba":

    кога са се случвали тези неща?
    за елена е ясно,тя не случайно щеше да се жени за другаря станишев.руските журналисти и такива финансирани с руски пари нанасят сериозна вреда на украйна,заради тяхната пропаганда умират хора .

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Шшшштт, тролче, колко е часа? Я марш в леглото и утре да вземеш да свършиш някаква работа във фирмите си вместо цял ден да ми пишеш по форумите и после да ревеш, ченяма кадърни работници в България.

    Коментиран от #4

  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    а сега и шът???кажи бе лъжко кога украинските нацисти са отвличали и убивали журналисти?като ви хване човек в лъжа и се почва с приказки на килограм ,за ланшния сняг или озоновата дупка или пък още по-лесно превключвате на обидите :)!тва показва ,че сте тролове с написан предварително сценарии и плоски лъжи по налагането му!
  • 5 Петрова

    0 0 Отговор
    Не толерирате "обидни" коментари? Какво обидно има в това, че Цветанов е бил милиционер? Какво обидно има в това, че според мен Порошенко не е никакъв демократ? Как един олигарх може да бъде демократ? Или още не са ви наредили как да реагирате? Западните журналисти не чакаха нареждане. Реагираха веднага! Но забравих, че вие сте за свободното слово - когато ви каже властта! Е, как такива хора да публикуват злепоставящи ги неща. Но тези хора със сигурност знаят, че Елена Йончева взема пари от Москва!
Новини по държави: