Last news in Fakti

26 Септември, 2015 16:36 1 056 0

Разкриха извършителя на атентата в Банкок

  • разкриха-
  • атентата-
  • банкок

Това е първият задържан след експлозията

Разкриха извършителя на атентата в Банкок - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Полицията в Тайланд съобщи, че първият мъж, който бе арестуван в рамките на разследването за бомбения атентат в Банкок е бил този, който е заложил експлозивите, убили 20 души през месец август, съобщи „Гардиън“.

28-годишният Адем Карадаг бе арестуван през миналия месец. Полицията заяви, че в неговия апартамент са били открити множество фалшиви паспорти и материали за създаването на експлозив.

„Цялата информация която имаме води към него“, заяви говорителят на полицията.

Карадаг е заподозрян, че е човекът с жълта тениска, който охранителните камери заснеха да оставя чанта край местен храм на 17-ти август. Минути след това последва експлозия. Разследването показва, че след това Карадаг е избягал от местопрестъплението с малък мотор, след което е сменил дрехите си.

Адвокатът на Карадаг заяви, че той е роден в Китай, но се е преместил в Турция.Срещу него са повдигнати 8 обвинения, 1 от които е за предумишлено убийство. Веднага след експлозията полицията залови двама души, заподозрени в извършване на атентата. До сега обаче не беше сигурно дали някой от тях е извършителя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА