30 Септември, 2015 18:42 1 021 5

Германия преведе част от конституцията си на арабски

  • германия-
  • конституция-
  • превод-
  • арабски-
  • бежанци-
  • имигранти

Очаква се 800 000 бежанци в Германия през тази година

Германия преведе част от конституцията си на арабски - 1
Снимка: БТА/ AP

В Германия бяха преведени 20 члена от конституцията на страната на арабски език в помощ на бежанците, съобщи ДПА.

Томас Оперман от Германската социалдемократическа партия (SPD) заяви, че конституцията на арабски ще бъде разпространена в центровете за бежанци.

Целта основните закони да бъдат достъпни на арабски е имигрантите, бягащи от войната, да са запознати със „свободата на изразяване, равните права и религиозната свобода“.

Берлин вече предприе стъпки в улесняване на бежанците, като преведе карти на градския транспорт на арабски.
Германия е европейската страна, към която са се насочили най-голяма част от имигрантите. Очаква се броят им през тази година да достигне 800 000.

Отделно от разходите и логистиката за толкова много хора - почти един процент от германското население - мнозина избиратели се тревожат как новодошлите ще се интегрират в обществото.

Вицеканцлерът и лидер на социалдемократите Зигмар Габриел заяви пред „Билд“, че бежанците са добре дошли в страната, но трябва да положат усилия да се впишат в обществото. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koko

    1 0 Отговор
    и тия им се наведоха
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    Малеееееее......те вече си имат турска партия, остава да направят арабския втори официален език (може и турския, зависи кои са повече) и всички малко по-малко да слагат бурки и фесове.

    Да кажем, че ималогика в това което правят. Ама защо не вземат освен това да преведът и наказателния кодекс, примерно. Що не ги учат на немски. Упорито си вървят по пътя на проблемите - давай права на пришълците, затваряй си учите за тяхните нарушения, тук-там някоя забрана заносене на къси полички че да не се смущават арабеските и други такива невинни на пръв поглед незначителни действия, още повече либерализъм към държанието им и после чакай някога тия хора да се приобщят към тамошното общество!
  • 3 нов българин

    0 0 Отговор
    утре всички шваби под строй към сюнетчията...Хитлер в гроба си се обърна вече
  • 4 999

    0 1 Отговор
    От източна Германия искат отново да дигат стена,иначе ще има клъц??
  • 5 RPD

    0 0 Отговор
    Който иска да живее в Германия, да спазва тяхната конституция и да знае немски да си я прочете.
    В противен случай след време в нея ще бъде вписан като официален втори "майчин" език - арабски!
Новини по държави: