Last news in Fakti

1 Октомври, 2015 08:36 1 216 5

Русия и САЩ на разговори за ударите в Сирия

  • русия-
  • сирия-
  • сащ

САЩ се опасява, че Русия атакува цели на сирийската опозиция

Русия и САЩ на разговори за ударите в Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Военни представители на Русия и САЩ ще проведат разговори „възможно най-скоро“, за да предотвратят евентуални сблъсъци по време на бомбардировките над цели на Ислямска държава в Сирия, съобщи Би Би Си, позовавайки се на висши дипломатически представители.

Според данни на руски източници през вчерашния ден руски самолети са провели 20 акции срещу цели на Ислямска държава в Сирия. От САЩ обаче има опасения, че цели на атаките не са били обекти на Ислямска държава, а на сирийската умерена опозиция, обявяваща се срещу местния лидер Башар Асад.

От НАТО заявяват, че има малка координация между руските и американските сили. От САЩ обявиха, че са били уведомени за руската акция само час преди тя да се състои. Малко след това американските сили също са нанесли удари на цели край град Алепо. „Ню Йорк Тайс“ и „Уолстрийт джърнал“ информират, че цели на подкрепяните от САЩ бунтовници са били обстрелвани от Русия.


Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че има нужда „да се преустановят каналите за комуникация, за да се избегнат всякакви непредвидени инциденти“. Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че такива разговори ще бъдат проведени „възможно най-скоро“. Двамата проведоха извънредна среща относно бомбардировките през нощта в Ню Йорк.

„Има една цел, която трябва да е под обстрел и това е Ислямска държава. Очевидно не това се случва“, заяви Кери.

„Любопитното е, че Русия не е атакувала цели на Ислямска държава. Ще ви оставя да направите заключения сами за себе си“, заяви френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан.

В телевизионно обръщение през вчерашния ден руският президент Владимир Путин потвърди, че  неговата страна е извършила въздушни удари срещу Ислямска държава. Той заяви, че Русия „ще подкрепи сирийското правителство в неговата легитимна борба срещу Ислямска държава. Путин заяви, че очаква Башар Асад да започне разговори с местната опозиция за намиране на политическо решение. Той визира „здравите“ опозиционни групи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 1 Отговор
    Американците подкрепят истинските терористи причинили бежанската вълна в Европа и сега цвилят като ужилени.
    По лицемерни кавали няма в света.
    Истината е че не им пука за никого,а се стремят към еднолично световно господство.
    Бой,е.ън и гръцка музика за тях и бандитите им.
  • 2 Гост

    1 1 Отговор
    123 много си прав, затова не им харесаха ударите по ИД
  • 3 Ярослав Станчев

    1 1 Отговор
    "От САЩ обявиха, че са били уведомени за руската акция само час преди тя да се състои."
    Хахахаха,баси наглеците,а.Какво искат американците???Руснаците да ги уведомяват ден преди удара,за да може бащицата от ЦРУ да предупреди дечицата си от ИД да се спасяват,че бай руснак идва със самолета.
    Няма такова безочие!!!
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Каква наглост. Самите кравари вече няколко пъти реват че тяхните терористи-бунтовници преминават в редиците на идил и сега са сигурни кои са от техните любими и ннезабравими терористи-бунтовници и кои са от идил.

    Нагла и и жалка пропаганда. Май няма как вече пък и полза да объркват без да искат военните пратки към терористите-бунтовници пък те да попадат при идилистите.
  • 5 Бай хой

    1 0 Отговор
    Кой е терорист.

    Краварите сами признават че са извършили бомбардировки на територията на пСирия. Сирийското правителство не ги е викало и не им е давало разрешение, резолюция на Съвета за сигурност към ООН също няма. Трябва да се наложат санкции на агресивните действия на терористите от нато.
    И после крадеца вика дръжте крадеца.