1 Октомври, 2015 12:05 3 770 11

Саудитска Арабия иска от Русия да спре ударите в Сирия

  • русия-
  • саудитска арабия-
  • ислямска държава

Саудитска Арабия поиска от Русия да спре ударите в Сирия, предаде Ройтерс.

Агенцията се позовава на изявление на дипломата Абдал ал Муалим пред националната телевизия.

Саудитска Арабия изразява дълбока загриженост по повод операциитя на руските войски, които са проведени в Хомс и Хама, където няма бойци на Ислямска държава. Тези удари са довели до жертви сред мирното население. Ние настояваме да се спрат тези атаки и те да не се повтарят, заяви Абдал ал Муалим.

САЩ и Франция вече заявиха, че Русия е ударила обекти, където не са разположени силите на Ислямска държава.

Ръководителят на Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили Халед Ходжа заяви, че при руските удари са загинали 36 мирни граждани.

Рияд вече нееднократно заяви, че Башар Асад трябва да сдаде властта преди да се мисли за създаването на международна коалиция срещу Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    2 1 Отговор
    чаршафите да мъл4ат 4е след 2 сатани пясаците там ше им се видят като райски оазис
  • 2 Аз

    1 3 Отговор
    Е не уцилили руснаците..голям праз..То до 20 км, с тяхната техника е нормално отклонение..Те Такиджикистан като не са бомбардирали, пак добре!

    Коментиран от #4

  • 3 Чукча

    3 1 Отговор
    Когато чаршафите бомбиха Йемен питаха ли,не..аси наглостта.А сега и претенции имат.
  • 4 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аз":

    То май в момента ислямската държава се поддържа от правителството на България и щом желаеш можеш да заминеш в ирак като доброволец. А твърденията на сащ и франция са ясни. От няколко месеца бомбардират жилищни квартали в сирия, йемен, ирак, афганистан, судан и др. и са избили хиляди цивилни а сега обявиха траур.

    И още преди да са паднали руските бомби обявиха за убити цивилни. И как изведнъж се оказа че в Сирия няма джахидисти. Или са били от обучаваните и въоражени от цру бунтовници.
  • 5 БГ

    2 1 Отговор
    БОЙ ПО МИНДИЛ И ОТРЕПКИТЕ САУДИТСКА АРАБИЯ И САЩ .
  • 6 lock

    1 0 Отговор
    абдал да приема бежанците на тяхна територия, ако иска да се изчаква. иначе няма какво да се изчаква.
  • 7 qqqqqq

    2 1 Отговор
    Финансирането на ИД идва от Саудитска Арабия, как няма да ревът. "Огонь батарея , огонь батальон "
  • 8 Гилбар Тал

    0 0 Отговор
    Скоро няма да искат, а ще се научат да се молят - културно и смирено!
  • 9 кроко

    2 0 Отговор
    Ми тя и Саудитска Арабия плаче да и мятат бомби и дано един ден да си го получи.

    От 2-3 седмици се говори за руското участие в борбата срещу ИД и медийната пропаганда обхваща все по-бясни граници - първо се почна с подигравките за евентуалното руско участие; после тънки намеци за новите руски военни части в Сирия; междувременно деликатно ни се припомни за съществуването на антиислямистка коалиция, водена от САЩ - виждаш ли, франсетата миналата седмица нанесли първите си въздушни удари (нищо, че коалицията "съществува" от повече от година) и за да ни стане ясно че тя е "антиислямистка", щото ако човек погледне резултатите от тахнните бездействия срещу ИД, като нищо че реши, че направо си действат в тяхна полза и всъщност коалицията им е "ислямистка"; после се почна с раздаването на правосъдие - войната още не е свършила, ама франсетата взеха да съдят Асад за военни престъпления срещу цивилни! а Камерън и няква шваба да повтарят като папагали как демокрация трябва да има в Сирия, ама това не означава, че народа ще избира кой да го управлява, - те ще му кажат кой може и кой не.

    И сега вече върха на наглостта - почнаха бомбандировките и веднага се почна със "цивилни жертви", аман-заман недейте бие по "умерените ислямисти" и т.н.

    Обаче казва ли някой кои са тия "умерени ислямисти" - явно са няк'ви хамелеони дето в зависимост от това кой им мята бомбите са или Радикални и все се измъкват между "бомбите"; или стават умерени и удобни на коалицията и сакън, не ги бомбандирайте, те срещу лошия Асад се борят! Е, много удобно, не мислите ли?!

    Казва ли някой, че няма решение на ООН за бомбардировките на коалицията!
    Казва ли някой от де имат кинти и съществуват толкова време тия ИД, кой им купува перола, кой им дава оръжие, кой ги обучава и организира!
    Американците веднага заявиха, че няма да спрат техните полети над Сирия и няма да правят нищо съвместно с Руснаците.
    Турцие продъжават да дърпат за зона за сигурност (ама никой не казва, че ще са забранени полетите над нея, защо ли!) и между временно мятат по някоя и друга бомба по кюрдите!
    И ся саудитците,дето са им главен спонсор на ИД и те взеха да ревът да се спират бомбандировките.

    Погледнете само заглавията на статиите от последните седмици и ще видите колко ясно си личи всичко описано от мен - пролича си кои държави са създатели и подкрепят ИД и кои реално се борят срещу ИД.

    В Сирия (или каквото е останало от нея) има само едно легитимно управление - това на Башар Асад и само неговите решения и действиа могат да се определят като легитимни. Всичко друго са терористи и бунтовници, без значение дали се харесват или не на Американците. Когато по легитимен път Башар Асад слезе от влат и пак по легитимен път други се качат на негово място, тогава имат право американци, франсета и т.н. да казват какви са и т.н. а не още от сега да казват кой какво може и какво не може!
  • 10 1234

    2 0 Отговор
    Да са си правили сметката по рано.До сега стояха и се спотайваха,и не се интересуваха какво става в Сирия,а може би и плащаха на някого за тия бежанци,а сега плачат защо Русия бомбандирала в Сирия,до кога да чака,да унищожат и последния сириец ли?
  • 11 даката

    0 0 Отговор
    саудитците помпат петрол с 60% от възможностите си. могат да сринат цената както са го правили и руската кочина да фалира.това ще е 5 или 6-ти фалит на русия. след последния,ссср се разпадна.нещата отиват ная там и за русия. когато управляват прости милиционерски пръчки,така става
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания