Last news in Fakti

10 Октомври, 2015 23:17 10 562 37

Русия удари 55 цели на ИД в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • въздушни удари

Москва заяви, че увеличава броя на въздушните удари

Русия удари 55 цели на ИД в Сирия - 1
Снимки АП/БТА

Русия увеличава броя на въздушните удари срещу Ислямската държава в Сирия, заявиха от руското министерство на отбраната.

Причината за това е "значително увеличение на броя на наземните цели", открити от въздушното и космическото разузнаване в цяла Сирия.

Русия съобщи, че е ударила 55 цели на Ислямска държава в Сирия в рамките на едно денонощие до събота.

Сирийските бунтовници и западните правителства продължават да твърдят, че не ИД е цел на Москва. САЩ обвини Русия, че провежда "фундаментално погрешни" операции в Сирия, които биха "разбудили гражданската война, а от там и екстремизма в страната".

Руската армия заяви в събота, че последните въздушни удари - извършени в провинциите Дамаск, Алепо, Хама, Ракка и Идлиб - са унищожили 29 "терористични" лагера за обучение, както и 23 отбранителни позиции, два командни центъра и склад за боеприпаси.

Докато Ракка, в източната част на Сирия се смята за крепост на ИД, екстремистите нямат силни позиции в други части на страната.

"В началния етап на нашата операция, нашите самолети са унищожили най-важните и най-големи логистични центрове на терористичната група Ислямска държава", се казва в изявление. "Това доведе до значително намаляване на бойния потенциал на въоръжените групи, както и намаляване на тяхната мобилност и способността им да започнат офанзива."

В провинция Алепо руски бомбардировачи Су-24М унищожиха голям укрепен район на терористите от ИД - съоръжение с изградени огневи точки, минометни позиции и вкопани в земята складове с боеприпаси и хранителни запаси, отбеляза говорителят на министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от Интерфакс.

Русия твърди, че екстремистите имат недостиг на оръжие, боеприпаси и гориво, което кара много бунтовници да се откажат от своите позиции.

По-рано днес, Москва се съгласи да поднови преговорите със САЩ относно безопасността на въздушното движение по време на бомбардировките над Сирия. Висши военни от двете страни  проведоха 90-минутен видеоконферентен по темата, съобщиха от Пентагона, цитирани от Ройтерс.

"Дискусиите бяха професионални и се фокусираха стриктно върху изпълняването на конкретни процедури за безопасност", посочи в изявление американското министерство на отбраната.

Има опасения, че може да има случаен сблъсък между руски и американски самолети тъй като и двете страни провеждат въздушни атаки над Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ

    1 7 Отговор
    последни стонове от фалиралата руска "държава" и ней ният велик диктатор Путин Сърбомански.

    Коментиран от #2

  • 2 PlimP

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "САЩ":

    1, Русия има достатъчно да копа, за да не фалира, не ги мисли тях
  • 3 666

    1 5 Отговор
    Копат усърдно и продължават да затъват. Навличат си още гняв от радикалния ислям с който отдавна си имат проблеми, което може да провокира терор у тях или по руски обекти по света за което има вече закани. Украинската криза и кримската анексия са сериозен разход, а се накиснаха с още един в Сирия, което ще изпразни още руската хазна, която основно се пълни от газ и петрол. Саудитите, основен фактор определящ цената на петрола са против руската намеса и вече се заканиха, че ще натиснат цената на петрола надолу! Иранците сега ги подкрепят в тази ситуация, но за да си рестартират блокиралата от санкции икономика казаха, че по най-бързия начин ще увеличат износа на петрол и газ, а при сегашното свръхпредлагане това е още един фактор за цената надолу. Още с анексията на Крим подразниха Турция, а сега и със Сирия - Турски поток се превръща в мираж. Тръгнаха отново на противопоставяне с щатите, да строят бази (Арктика, Сирия), ракети, подводници, а икономиката им е капут и е все повече в изолация. А всичко това е пари, много пари. Тоя филм сме го гледали и то когато бяха много по-силни и не бяха сами и въпреки това загубиха Студената война и фалираха. Никой няма да воюва с тях, те сами си се бият. Това е едва началото, а тепърва предстоят негативните последици от действията им.

    Коментиран от #4, #5, #6, #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ник

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    666 Е абсолютно прав! Браво! Напълно съвпада с моето виждане. За съжаление идиотите в България не намаляват.
  • 6 mediator37

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Никакви разходи няма Русия по воденето на войната в Сирия. Обяснявам, защото виждам сте голобради ярки, които по-тежко оръжие от воден пистолет в детската ясла не сте държали.
    Боеприпасите имат срок на годност и следва да се подменят с нови. Използват в Сирия по-остарелите и даже печелят, защото после трябва да плащат за утилизацията им, ако им мине срока.
    Всеки военен летец трябва да има определени часове във въздуха. Вместо да бръмчат над Русия и да замърсяват там въздуха, го правят над Сирия. Вместо да трошат мишени по руските полигони, трошат тиквите на ИДИЛ.
    И последно да ти обясня. Военните са вид държавни служители. Воюва или не воюва- заплатата му върви на военния. Така че по-добре да воюва и да лъска имиджа на руската военна машина.
    Сега схвана ли защо воденето на войната струва 0 рубли на Путин. От тук нататък следват огромни печалби от живата реклама и продажбата на руско оръжие.

    Коментиран от #7, #32

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "риж комуняст":

    Я кажи сега,
    Ако Путин пие кока-кола и си мие зъбите с американска паста за зъби, американски агент ли е?
  • 9 антисоц

    1 3 Отговор
    А бе тези руски б....ци нали уж за три дена свършили повече работа от американците за една година. Какви още цели намерили??
  • 10 The Guest

    4 1 Отговор
    Руснаците поне действат. А американците какво правят - мъмрят. Мелезите направиха кашата и сега нямат лъжица, с която да я изсърбат. А турчалята много да не се обаждат, защото нали уж бомбардираха цели на ИД, а се оказа, че бомбардират кюрдите и то на територията на чужда държава.
  • 11 некойси

    3 1 Отговор
    "... САЩ обвини Русия, че провежда "фундаментално погрешни" операции в Сирия, които биха "разбудили гражданската война, а от там и екстремизма в страната" ..."

    Как могат да ги плещят такива? Та Сирия е на границата на разпад, правителството контролира некви 15% от териториите, 250 000 са разход, 1 500 000 (ако не се лъжа) са бежанци, а те седнали да разправят че щяло да има последствия.
    Е колко по зле може да стане???

    Глупости на таркалета, естествено че конфликта и дестабилизацията са организирани от тях. Това е начина по който САЩ/ЦРУ действат на всякъде, Ирак, Либия, също и страните от латинска Америка - купуване на управляващите ако не преврат или военен конфликт.

    В случая подцениха Асад, не можаха да го съборят толкова лесно.
  • 12 1234

    2 1 Отговор
    Продължавам с мисълта на №11 т.е.,че целите които поразява Русия са и на САЩ,ИНАЧЕ ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ТОЛКОВА МНОГО СКАЧАТ И УПРЕКВАТ РУСИЯ??Вчера имаше една снимка където се виждаше татуировката на един ,,войник от ислямска държава"която е на американските спец служби!?За какво говорим????СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ ,ЧЕ ТЕРОРИСТ№1 СА САЩ !!!и ако ще се води война против тероризма трябва да се започне отСАЩ.
  • 13 tost

    0 0 Отговор
    А бе трите 666 не бяха ли символ на дявола?.И като гледам дявола има доста последователи.

    Коментиран от #14

  • 14 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "tost":

    Отговора ми беше до коментар № 3
  • 15 Волен Сидеров

    3 0 Отговор
    ДАНО БЪДАТ УМНИ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ И НЕ ЗАПОЧНАТ ТРЕТА СВЕТОВНА-ЧЕ УЙДЕ КОНЯ У РЯКЪТА.....някой трябва да отстъпи -кой по малко кой повече
  • 16 СтарТИРаджия

    2 0 Отговор
    Абе Вие кога ще разберете, че Русия и САЩ, колкото и да се джафкат никога няма да се захапят! И на двете държави е ясно, че това ще е края на световното им господство. Все пак християнството държи по този начин юздите на света! Иначе ни "чакат" китайци, иранци, индийци, ИДИЛци и др. гмеж! Така че трайте, "гледайте" Топ гън на живо и да се надяваме по-бързо да изградят буферната зона в Сирия, че Европа е полудяла!
  • 17 Бай хой

    4 1 Отговор
    Голямо реване за този идил. Откъде в милата ни родина се намериха толкова много радикални ислямисти.

    И сега реват че видите ли лошата Русия ги пердаши като шкембе в дувар, а добрите сащ помагат на горките джахидистчета с каквото могат.

    А и всички гейове страдат по мечтата си за джахидистчета. Как тези супер богати и развити хамериканчета си подвиха койручетата и си ближат раничките.

    Никой нормален човек не би желал лошото на никой народ, както тука някои плюят руснаците. Нека Бог им прости. Толкова им е ума. Така са възпитани. И такова им е психическото състояние в момента.
  • 18 БАЙ ГАН4О

    2 1 Отговор
    Абе, защо за американските удари на се пише нищо. Те какво правят в Сирия
  • 19 Spewn1

    0 1 Отговор
    Само като се сетя каква истерия беше преди години, когато Русия спря крана на газта, заради спора си с Украйна, къде сме тръгнали да се репчим? Спират газта, спира и Европа. Не можем да си представим Европа колко е зависима от суровините на Русия. Русия без нас може, ама обратното не съм сигурен дали е вярно. И не мога да разбера защо САЩ искат да вкарат в цял свят демокрация и капитализъм? Някои страни си се справят чудесно и с диктатура. Защо в цял свят е нужно да има само един вид строй на обществената влас?
  • 20 Дядо Поп

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Казваш,че саудутите натискат цената на петрола
    надолу ,добре ама те освен петрол и лайна друго
    не произвеждат и като свалят цената загубите им
    стават огромни и няма с,какво да ги компенсират освен
    резерви,докато руснаците ще продадат тук и там нйкой
    самолет някое ръждиво канче или калашник и ще имат
    пак пари.Я чети за олигарсите какви яхти строят,това
    да не е от безпаричие.

    Коментиран от #31

  • 21 Kcaniba

    2 1 Отговор
    Разбира се,че ФАЩ решават кои са терористи, а кои са бунтовнически сили!!! Кои са революционери, кои са сепаратисти!!! Кои са демократи, кои са диктатори!!!
    Думите на Франклин Рузвелт : нека той да е кучи син, но той е НАШ кучи син!!!! Си остават в сила и днес!!! Двойните стандарти са във основа на външната политика на ФАЩ!!
    За това всички радикални сили в Ирак и Сирия са терористи, след като в Донецк за американците всички са терористи!!!
    За това Прищина е непризнат отцепилият се от Сърбия район, защото Приднестровие и Донбас и Осетия са непризнати!!!! Това е истината, другото са двойни стандарти и манипулации.
  • 22 Маурчи IV

    1 2 Отговор
    Русийската пропаганда край нема.
    От толкоз бой кат гледам жиадистите скоро и Алепо ще превземат.
    Ама нейсе то нал трябва да се приказува и да се отчитат на главниу резултати.
    Нъл сте гледали онзи филм дето една цаца кит я направиа? Тука си е баш същото.

    Коментиран от #24

  • 23 вуяя

    1 1 Отговор
    добре че е Русия...
  • 24 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Маурчи IV":

    Само ти ли не разбра че идил са превзели три села от ан нусра или по точно ал кайда. И това според пропагандата на сащ. Или по-точно са обявили някакво прехвърляне на отговорността за зверствата извършени там.За какво Алепу мечтаеш.
  • 25 раптор

    2 1 Отговор
    Какво разсъждавате още?!?! Руснаците сме победители! Винаги ще бъдем! Гледайте си вашите постижения... Подвихме под нашата воля американците! Сега ще цвилят на умряло само! Великорусите сме във възход! Едните ни завиждате, другите ни се подлизвате като сирачета за майка! Стягайте се! Като носители на славянската цивилизация сте длъжни да се представяте подобаващо!
  • 26 vasko

    3 1 Отговор
    Подкрепям напълно коментар номер 12!!!
    Терорист номер 1 на планетата е САЩ.
    Всички войни,интриги ,мръсни игрички са дело на Америка.
    Това е моето мнение.
  • 27 рака

    3 1 Отговор
    САЩ обвини Русия, че провежда "фундаментално погрешни" операции в Сирия, които биха "разбудили гражданската война, а от там и екстремизма в страната".

    По глямо лицемериее ..май сащ не са забелязали че вече две години екстремима в сирия ескалира до идил и се режат глави крака ръце набиват се християни на кол и какво ли не още

    просто трябва путин да ликвидира сащ с атомна бомба и да избави света от американските терористи

    Коментиран от #30

  • 28 ррррр

    2 0 Отговор
    просто на цял свят стана че руската армия реши ли ..... чатка яко няма тънта мънта ..

    единствената разлика е че русия го прави законно с покана на законо правителство да ги защити от тероризам

    а сащ турция са незаконоо въпреки вето в онн да не се намесват военно в сирия ..просто си летят над сирия цяла година и бомбардират - сащ башар асад а турция кюрдите и създадаха идил да им помага наземно

    на всеки е ясно
  • 29 Ивелин Денев

    3 1 Отговор
    САЩ са нагли лицемерни ...
  • 30 Распутин

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "рака":

    И то час по скоро
  • 31 666

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Дядо Поп":

    Несериозно е това, ако наистина го мислиш, а не е просто проруска защита. За разлика от някои държави, които са решили само да копат, то саудитците инвестират огромни средства във всевъзможни сектори по цял свят.
    Министърът на петрола и минералните ресурси на СА:
    „Вече разработваме мащабна програма за развитието на соларни паркове (инвестиция за над 100 млрд. долара). В бъдеще нашата страна ще стане глобален играч на пазара на слънчева и ветрена енергия. Планираме да изнасяме тъкмо такава, а не петрол! Над 1 милиард души в света живеят без електричество, така че пазар ще има. Използването на слънчева и ветрена енергия е икономическо по-рентабилно, отколкото добива на нефт и газ!”
    Както виждаш освен петрол и л..на имат и могат още много за разлика от някои други.........

    Коментиран от #33, #37

  • 32 666

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Такова лишено от всякаква икономическа логика мислене може да роди само комунистически мозък. Ти ли го измисли или ти го пуснаха със седмичната сводка от Кремъл? Явно руснаците са измислили перпетомобили в икономиката! Информация относно разходите им във военни действия от миналото в Авганистан през Украйна та до Сирия има в изобилие останалото ала-бала за руския слон, който освен всичко вече е и перпетомобиле.......
  • 33 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "666":

    Да и в идил доста инвестираха. Да видим каква ще е възвръщаемостта. Нещо май обаче забуксуваха и краля е в болница а министрите са на отчет при Путин.

    Коментиран от #34

  • 34 666

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бай хой":

    :) саудитците откакто петрола е ценност се отчитат във Вашингтон, а са при Путин да ги уговаря да не бутат петрола още надолу, че тогава за руснаците ще стане страшно. Но щом преговарят май вече е станало.....

    Коментиран от #35

  • 35 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "666":

    Малоумен ли си.Нали чаршафите са при Путин а не обратното. И май не си наясно че кралят им е в болница и не се знае дали ще опъне петалата или се крие като мишок и е пратил други да се молят на Путин.

    Коментиран от #36

  • 36 666

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бай хой":

    Малоумни са твърденията ти. То и американските сенатори дойдоха у нас и застанаха от двете страни на Орешарко, а не той отиде в щатите. По малоумната ти логика ние сме диктували на американците по казуса ЮП какво да става, защото те са дошли у нас. Къртиш всичко, евала!
  • 37 Доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "666":

    Поредния пациент си ми ти, лошото е че нещо се влошавате напоследък с Juily, десото, коняря и другите псевдоними - взехте даже и по радикален ислямизъм да залитате само и само да си извъртите по-удобно задниците!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания