Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 00:28, обновена 12 Октомври, 2015 01:26 22 147 18

Хитлер се е измъкнал през тунел към свободата?

  • хитлер-
  • германия-
  • бункер-
  • избягал-
  • втора световна война-
  • тунел

Шокираща теория смята, че Адолф Хитлер може да е избягал от руините на Берлин, за да изживее дните си в Южна Америка

Хитлер се е измъкнал през тунел към свободата? - 1
Снимка АП

Поредица от разсекретени документи на ФБР разкриват на бял свят потресаващи разкрития, които предполагат, че в края на Втората световна война Адолф Хитлер може би все пак не е загинал в бункера си. Вместо това, фюрерът е предприел рискован ход и в действителност се е измъкнал от развалините на Берлин под носа на нахлуващите руснаци.

След това той отплавал на борда на военна германска подводница от Испания, за да прекара остатъка от живота си в аржентинската джунгла. Там в тайна квартира Хитлер кроял планове за възхода на Четвъртия райх.

Миналата седмица, по време на ексклузивна обиколка на мрежата от тунели, построена от Хитлер под Берлин, продуцентите на документален филм за фюрера направили изненадващо откритие, което може да промени начина, по който смъртта на Хитлер е видяна от историците. Те открили фалшива стена в станция на метрото в Берлин, която би могла да улесни бягството на фюрера преди 70 години.

Миналата година ФБР разсекрети 700 поверителни документи. Те показват, че най-великият военнопрестъпник в историята може и да не се е самоубил във "Фюрербункер" (комплекс от подземни стаи в Берлин, намиращ се под Райх канцлерството на Нацистка Германия по време на Втората световна война - бел.ред.), а вместо това да е избягал в Южна Америка при краха на нацистка Германия.

Тайна бележка от директорът на ФБР Джей Едгар Хувър гласи, че: "Служители на американската армия в Германия не са открили тялото на Хитлер, нито има надежден източник, който да потвърди със сигурност, че Хитлер е мъртъв."

След войната много експерти се чудят дали фюрерът не е инсценирал смъртта си и американската армия, дори прави тайна операция, за да го търси в Испания.

Филмовият екип, тръгнал по стъпките на Хитлер открил, че е имало масово нацистко преселение от летище Темпелхоф на 21 април 1945 г., деня след последната регистрирана публична поява на фюрера.

На тази дата, осем самолета с личните вещи на Хитлер излитат.

Първоначално екипът разработва теорията, че лидерът на нацистите е могъл да стигне от бункера до летището почти изцяло под земята, с изключение на последните 180 метра.

Отдавна има слухове, че неоткрит до сега тунел свързва тези 180 метра от близката спирка на метрото до летището. Благодарение на сонар сега този тунел е открит. Този тунел е "липсващото звено" в теорията, че Хитлер е избягал под земята под носа на руснаците.

Другото невероятно откритие от филмовия екип се отнася до област Мисионес в джунглата на северна Аржентина. Докато проучвал руини, екипът открил всякакви нацистки артефакти.

Идеята, че Хитлер е успял да избяга от Берлин в края на войната може и да е доста пресилена. Въпреки това поредицата от убедителни детайли открехва вратичка, че бягството наистина може би се е случило на 21 април 1945 г. когато фюрерът е стигнал до Южна Америка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    23 4 Отговор
    Е, от ден на ден все по-големи тъпизми. "Новата" "теория" е по-стара от на баба ви фърчилото. Той Хитлер е бил прос и ги е чакал до последно да дойдат до г*за му и да се гръмне. Всеки с малко повечко акъл знае, че е избягал и е изценирал смъртта си. А официалната история е далече от реалната история поради нечии интереси естествено...
  • 2 многознайко

    19 6 Отговор
    Умира през 1984 в Аржентина, в имение в джунглата. Хамериканците са го знаели ама са си траели. Трябвало им някой, да им даде начална скорост на ракетостроенето щото рашките ги изпреварвали. Та Хитлер им отпуснал за ползване Вернер фон Браун и свитата му. През 1960 година Браун става директор по разработката на операциите в центъра на НАСА и отговаря за разработката на Сатурн V — ракетата, използвана в програмата Аполо за пилотиран полет до Луната. Много учени в НАСА признават, че той е истинският създател на Американската космическа програма.
  • 3 НикиД

    11 11 Отговор
    това са пълни глупости и жалки опити за сензации. Хитлер е направил единственото разумно и достойно нещо в онзи момент - отнел е сам живота си и не е позволил да се гаврят с него ако са го били заловили жив. същото са направили и много от останалите лидери на райха. а твърдението, че е живял до 1984 е още по-абсурдно. в последните си дни виждайки , че войната ще бъде загубена, а най-добрите германски синове са мъртви Хитлер се е превърнал в истинска развалина и е страдал от един куп болести.
  • 4 mediator37

    13 10 Отговор
    За моженето да избяга, можел е, естествено.
    Като личност и манталитет Хитлер никога не го е приемал като вариант. Преди всичко той е войник. Врагът е пред стените на крепостта и той подличко да избяга (като нашия цар Иван Шишман).
    На 28 април Бенито Мусолини е заловен, вързан и разстрелян от 2 метра с автоматен откос от партизаните. На 29 април провесват трупа му на телеграфен стълб в Милано и се гаврят с трупа му. За да не допусне това Хитлер нарежда да бъде изгорен с туби бензин. Овъглените останки на Хитлер, Ева Браун и кучето му- немската овчарка Блонди, се съхраняват от КГБ в Русия. Американците не са припарвали до бункера.

    Коментиран от #7

  • 5 656

    26 2 Отговор
    Трябва ни такъв като него сега, да разгони фамилията на тези джихадисти и други
  • 6 Волен Сидеров

    10 1 Отговор
    хахахаха -че той е тука бе хора -прероден хи хихи хихи
  • 7 НикиД

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    точно така, можел е, но не го е направил. истината е, че Хана Райх най-известната жена пилот и любимка на Хитлер го е увещавала да го измъкне с малък самолет, за да може евентуално да оглави съпротивата от друго място, но той категорично е отказал.
    между другото същата тази Хана Райх многократно е заявявале след войната, че единствената вина на германците като нация е тази, че не са успели да победят. накак си съм адски съгласен с нея.
  • 8 Alex

    11 3 Отговор
    Хора, вие Хитлер го изкарахте ангел. Ясно е, че не е бил толкова черен колкото сега го изкарват, но и не е преливал от съвест. Все пак не се е поколебал да жертва близо 300 000 немци при Сталинград (не е разрешил да се изтеглят преди да ги обградят). Тактв човек не би се поколебал да офейка от Берлин преди падането на града и най- вероятно го е направил. При толкова експедиции на немските учени и стотици курсове на подводниците между Европа и Латинска Америка със сигурност е имал за какво да живее. А колкото повече се опитвт да ни убедят, че базата на нацистите на Антарктида е измислица, толкова повече з започвам да си мисля, че има нещо, което се прикрива там.
  • 9 505

    13 2 Отговор
    Аз не мисля, че Фюрера е избягал (но дори и да го е направил) земния му път отдавна е свършил. Почерпете поне малко мъдрост от него и не водете излишни дискусии из нета от сорта на "Имаше ли Гюро глава или не."
    Mein führer, Sieg Heil!
  • 10 Кирил Младенов

    10 6 Отговор
    Хитлер не е имал мотив да живее. Смисълът на живота му е свързан с Германия. Идеологията му също. Ако би избрал бягството, би умирал всеки ден.
  • 11 Kcaniba

    10 10 Отговор
    Тъпи амерски сензации за некой лев.
    Никой диктатор не би приел манашеският начин на живот!!!
    Половин свят да ти бъде в нозете, а после като мишок да се криеш остатъците от дните си..
    Властта е страшна сила.
    Винаги се предпочита свъртта след властта!!!
    Явно аверската пропагенда работи за дестабилизациятя на историческото минало и принизяването на Русия в тази победа.
  • 12 Asdfgh

    21 6 Отговор
    Великия фюрер е жив в сърцата ни. Европа щеше да бъде по добра ако бяхме победили.
  • 13 mediator37

    10 5 Отговор
    Какви осем самолета с лични вещи на Фюрера ви тресат, бе? Човекът е имал един шинел и семпла униформа. Той да не е като вас палячо и прост чалгар.
    Последната му публична проява не е на 21-ви, а на 20 април- рождения му ден, когато приема поздравления извън бункера, на открито. След този ден той повече не вижда слънцето и небето и слиза в бункера, откъдето ръководи отбраната на Берлин. На 30 април личният му адютант Хайнц Линге изнася тялото му и го изгаря с туби бензин, за да не се гаврят "победителите" с трупа му както се гаврят с трупа на Мусолини.
  • 14 Грую

    10 2 Отговор
    Обвиняваме Хитлер,а нищо не се казва за Парижката конференция, която слага край на Първата световна война, но на практика резултатът от нея е началото на Втората световна с малко закъснение във времето разбира се докато се натрупат ресурси. Появата на Хитлер и неговата политика е следствие от тази Парижка конференция и е била поддържана и одобрявана от голямата част от германския народ тогава. Всъщност искам да кажа, че ако не е бил Хитлер е щял да бъде някой друг с друго име, но с подобна политика. Демонизирайки един човек пропускаме да подчертаем главната причина за събитията.
  • 15 Анди

    1 1 Отговор
    Мисля, че на 21 руснаците са владеели въздушното пространство над Берлин и е много рисковано да се излита с товарен или пътнически самолет.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бах

    0 0 Отговор
    Хитлер и националсоциализма са в сърцето и душата ми,и никой не може да ги извади от там.Това съм го предал на децата си,както съм го получил от баща си.
  • 18 Антон

    0 1 Отговор
    Избягал е с подводница и Ева. Това е сигурно. Има мн доказателства в Аржентина. Умрял е 80те.спокойно в планински район във вилата си. Това е. 100 % истина.