Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 09:24 1 089 18

Сирийската опозиция ще бойкотира преговорите, предложени от ООН

  • опозиция-
  • бойкотира-
  • оон

Руските бомбардировки в Сирия са една от причините

Сирийската опозиция ще бойкотира преговорите, предложени от ООН - 1
Снимка: БТА/AP

Сирийската опозиционна фракция Национална коалиция обяви, че ще бойкотира преговорите, предложени от мирния пратеник на ООН Стефан де Мистура, съобщи Israel National News.

Националната коалиция е решила да не взема участие в сформирането на консултативни работни групи, като счита спазването на Женевското комюнике и края на руската агресия като основа за възобновяването на преговорния процес.

Женевското комюнике е документ, описващ базовите стойности за постигане на мирно споразумение в Сирия, включително и създаването на преходно правителство с изпълнителни правомощия, издаден на мирна конференция през 2012 г.

Опозиционните сили настояват, че президентът Башар Асад не може да прекара на власт какъвто и да е междинен период , докато според режима неговото отстраняване не е опция.

Стефан де Мистура предложи през юли сформирането работни групи, сформирани от правителствени и опозиционни представители, които да обсъдят проблеми като сигурността на цивилните.

Сирийската коалиция реши да отхвърли тези преговори след няколко дни на дебати в Турция, където тя се е базирала. Те осъдиха въздушните удари на Русия над Сирия, заявявайки че това е несъвместимо с членството на страната в Съвета за сигурност на ООН.

„Агресията на Русия представлява нарушение на международното право и подкрепа за режима в убийството на цивилни, извършване на военни престъпления и престъпления срещу човечеството“, се казва в изявление на Националната коалиция.

От там критикуват и предложението на Мистура, като заявиха, че подобни преговори трябва да започна с образуването на преходно правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 роколит

    0 0 Отговор
    ,,,,Сирийската опозиционна фракция Национална коалиция обяви, че ще бойкотира преговорите, предложени от мирния пратеник на ООН ,,,

    АУУУУУ от кога свободната сирийска армия която също режеше глави стана фракция национална коалиция ...янките тва ли измислиха сега ..

    що за опозиция е тва ..да предпочита идил да завземе сириятотално,, но не и башар асад да участва в преходно правителство .

    по времето на башар асад живееха мирно мирно няколко религии и сирия беше швейцария на балканите ... явно сегашната ,,опозиция,, предпочита идил за съюзници вместо башар .

    и всякакви твърдения че баар е диктатор ..можеи да е бил по твърд към тия дето са били мераклии да режат глави и да правят шириат .....

    поредното извращение на сащ под формата на статия

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 реколи

    0 0 Отговор
    ,,,,Сирийската опозиционна фракция Национална коалиция обяви, че ще бойкотира преговорите, предложени от мирния пратеник на ООН ,,,

    АУУУУУ от кога свободната сирийска армия която също режеше глави стана фракция национална коалиция ...янките тва ли измислиха сега ..

    що за опозиция е тва ..да предпочита идил да завземе сириятотално,, но не и башар асад да участва в преходно правителство .

    по времето на башар асад живееха мирно мирно няколко религии и сирия беше швейцария на бл.исток ... явно сегашната ,,опозиция,, предпочита идил за съюзници вместо башар .

    и всякакви твърдения че баар е диктатор ..можеи да е бил по твърд към тия дето са били мераклии да режат глави и да правят шириат .....

    поредното извращение на сащ под формата на статия



    ТАКА ПО ДОБРЕ ЛИ Е ,,стратокастър,, - не виждаш ли че е просто решка в бързината

    Коментиран от #4, #7

  • 4 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "реколи":

    да бе така е добре ... по принцип си прав за тв акоето си написал

    сащ са най големите терористи , браво на русия че ги мачка

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стратокастър":

    Най после прогледна стратокастратчо.

    сащ са толкова страхливи че се крият зад някаква въображаема сирийска опозиция. Те дори не смеят да назоват едно име от тия групи че ще са разбере какви главорези са.

    Обявяват че кюрдите били с тях, и в същото време ги бомбардират в Сирия и в Анкара.

    Коментиран от #6

  • 6 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Изключителна нагла тактика !Пост №4 си го писал ти или някой като теб!Плоско и извратено ,но когато си в безизходица ...!Давай пиши от мое име но тия неща си личат от далече и предизвикват смях и съжаление!ДЕРЗАЙ!
  • 7 хюманик

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "реколи":

    "Сирия беше ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ"Ей ти "СКЪСА СИНДЖИРА" "ГРАБНА ЖЪЛТАТА ФЛАНЕЛКА" "ХВЪРЛИ ЖЕЛЯЗОТО"

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "хюманик":

    А ти разбра ли че сащ ще бойкотират преговорите предложени от ООН. Под сирийска опозиция се разбира обучените, финансирани и въоражени от сащ терористи от идил.

    Я започни да плещиш колко ще са вредни за мира тези преговори.

    Коментиран от #9

  • 9 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Ех "Бай хои" ,едва ли можеш да кажеш колко пъти руснаците са бойкотирали с вето решения на ООН ? При това в пълна изолация (един глас срещу всички)В политиката някой рещения могат да се взеват без руснаците но без американците нито едно !Ако изпадна в откровение мога да кажа че това не ме кефи но -факт -това е ?

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стратокастър":

    И все пак защо защитавате радикалните ислямисти от идил. Не ми се вярва да сте чак такива идиоти за да вярвате в някаква си умерена опозиция.

    Тя е също толкова призрачна колкото бяха и руските войски в източна украйна. Виртуални субекти за реална пропаганда.

    Коментиран от #11

  • 11 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    ето го пак лъжеца :))покажи ми линк с някакво ниво на достоверност дето да подкрепя твърдението ти че сащ подкрепят радикални ислямистки групи!!!!не ме интерасува друго дето шизофренично ще почеш да пишеш ,а само тази ти лъжа,щото тактиката ти да прикриваш една лъжа с много други не ти помага.та чакам.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Тролче, по твойта логика, когато ти прочетеш нещо в някой "линк" за краха на Русия примерно или за лошия путин дето бомбандира невиини, също не би трябвало да вярваш сляпо и да го повтаряш, ама ти го правиш. А ся си отговори сам на въпроса "В чий телевизор е проблема?"

    Коментиран от #13

  • 13 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    тук си напълно прав.проверяваи информацията преди да я приемаш за истина.когато пиша нещо за русия или путин съм го проверил многократно.ползвам изключително руски автори и анализатори ,но не тези дето са на заплата при путин,а някои други като кончаловски,лебед,немцов,политковская ,литвиненко,демура...и доста други някои от които платиха с живота си за да не остане истината скрита.
    жалкото е че трябва да споря с хора от твоето ниво ,дето се позовавате на плоската руска пропаганда от раша тудеи или платените руски тролове по света.повечето от вас не чeтат книги ,нито пък ползват сериозна литература ,нито исторически анализатори и споровете с теб и компанията се свеждат до това да храня прасета с трюфели:)!

    Коментиран от #15

  • 14 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Освен това поразрови сайта няколко месеца на зад и сам ще откриеш поне 3-4 статии за америнакси признания за участието им в Сирия, било то "дали оръжие ама не щеш ли попаднало в радикалните ислямисти" обучва ли тея и оня дето режат глави и т .н.

    Това че щатите наричат едни ислямисти радикални а дрги умерени, демократични или свободни, не означава че те са такива и че вършат нещо различно едни от други в Сирия. Както казах, и не виждам как можеш да го обориш - единствената легитимна власт в Сирия е тази на Асад и свеки, който иска да я свали по нелегитимен път е узурпатор и терорист! Не може да ми говориш за бъдеще на Сирия и демокрация и в въщотот време да ми казваш кой трябва и кой не трябва да управлява в Сирия - това си е пак диктатура. Е щом пак ще е диктатура, що пък да е е пак Асад?

    Коментиран от #16

  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    лебедев и политковска едва ли, ама айде...........; а за четенето на книги - аз лично предпочитам художествена литература, а колкото до теб самия факт че повтряш все едни и същи неща дето все не се случват мисля че е достатъчно показателен какво четеш?
  • 16 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    пак те питам ти от позицията на какъв се явяваш да определяш колко е легитимен асад?българската ,европейската,американската,канадската,япоснката,австралийската позиции са че той не .демек ти изразяваш позицията на русия ,северна корея и иран.тва са твоите държави с твоите ценности ,явно там е твоя интерес :)!!!
    тва че американците помагат на умерената сирииска опозиция не е било тайна ,дори има формат в който тази опозиция участва в преговори на ниво оон и дори сега неини представители са канени и от путин.аз никога не съм твърдял ,че сащ не е подпомагал въпросната опозиция ,тя се подпомага и от ес както и от турция,което е съвсем нормално предвид нашите стандарти и тези дето умерената опозиция декларира.тва че сред нея има ненадеждни елементи ,които често преливат към терористите също не е тайна и винаги съм го твърдял.всъщност това бе основната причина тя да не бе подпомогната военно още преди година ,за което казах в някои от другите си постове.само че не виждам тук къде е проблема?

    Коментиран от #17

  • 17 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    "само че не виждам тук къде е проблема?" - е това е проблема!

    Аре лека и ходи утре за очила!

    Коментиран от #18

  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "кроко":

    определено и тази вечер ме накара да си замълча безаргументно :)))))))))))))))))))!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания