Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 15:32 816 0

Авиокомпании променят маршрутите си над Близкия Изток

  • авиокомпаннии-
  • маршрутите-
  • близкия изток

Европейската агенция за авиационна безопасност е издала предупреждение във връзка с руските удари над цели в Сирия

Международната организация за гражданска авиация е била информирана за изменението на маршрутите на някои авиокомпании през съседните на Сирия държави, съобщи The Wall Street Journal.

Европейската агенция за авиационна безопасност е издала предупреждение на към авиокомпаниите на 9-ти октомври, във връзка с руските удари с ракети с далечен обсег над цели в Сирия.

„Преди да достигнат Сирия, тези ракети неизменно минават над Каспийско море, Иран и Ирак на по-ниски височини от тези, които се използват от търговските въздушни превозвачи“, се казва в изявлението.

Европейската агенция за въздушен контрол отбелязва, че не са издадени специални препоръки за действие, които да бъдат взети от авиокомпаниите. От там заявяват, че няма значителна промяна в маршрутите в региона и че ситуацията в момента е се наблюдава. Наблюдава се пренасочване на някои самолети от маршрути през Иран, към такива през Саудитска Арабия и Египет. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА