Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 09:22 887 0

Туск: Турция ще спечели от ЕС, ако намали бежанския поток

  • ес-
  • бежанци-
  • доналд туск-
  • турция-
  • сирия

Европейските лидери трябвало да помислят за промени в Дъблинската система, както и да укрепят европейските граници чрез възможното създаване на гранични сили на ЕС

Туск: Турция ще спечели от ЕС, ако намали бежанския поток - 1
Снимка: АП/БТА

Турция би получила значителни отстъпки от ЕС, ако предприеме ефективни действия по намаляване на бежанския поток към Европа, съобщава АП.

Агенцията се позовава на писмо на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в което се уточнява дневния ред за насрочената в четвъртък среща на върха на Общността в Брюксел.

Доналд Туск е склонен да се направят отстъпки към Анкара по отношение на визовия режим и допълнително финансиране, ако турските власти значително ограничат потока на бежанци към Стария континент.

В същото време Доналд Туск е обезпокоен от руските действия в Сирия, които допълнително могат да предизвикат нови вълни от бежанци. По тази причина европейските лидери трябвало да помислят за промени в Дъблинската система за прием на бежанците, както и да укрепят европейските граници чрез възможното създаване на гранични сили на ЕС.

Само за пет дни около 40 000 сирийци са напуснали населените места в северна Сирия, предупреди ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: