Last news in Fakti

15 Октомври, 2015 22:04 1 103 3

Унгария: Можем да затворим границата с Хърватия

  • унгария-
  • хърватия-
  • граница-
  • бежанци

Външният министър на Унгария Петер Сийярто обяви, че е предупредил колегите си от Словения, Австрия и Германия за възможното затваряне на границата с Хърватия с цел да се намали бежанския поток, предаде Ройтерс.

„Ние призовахме Гърция и Европейският съвет да създадат обединена европейска група, за да се защити външната граница на Шенгенската зона. За съжаление подобно решение не беше взето преди, но ако то не бъде подкрепено на провежданата днес и утре среща на върха на Общността, на нас ще ни се наложи да се замислим за защитата на Шенгенската зона в района на хърватско-унгарската граница”, заяви Петер Сийярто.

Той посочи, че в този случай ще се прилагат същите мерки, които са в сила в момента на границата със Сърбия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Простите унгарци май изобщо не мислят като затворят границата,как ще се върнат бежанците в родината си когато пожелаят!

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Не са прости Унгарците . Имат имат и държава ,имат и граница . Не разграден двор.
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Интелигентен пси почти колкото боко тиквата комуниста.

    Колко България ще им плаща на така наречените бежанци когато ни осъдят че ги задържаме на сила и пречим на свободното им движение.
Новини по държави: