Last news in Fakti

17 Октомври, 2015 12:43 1 006 2

Руски хакери пробили сървърите на "Дау Джоунс"

  • руски-
  • хакери-
  • сървърите

Те са искали да откраднат непубликувана търговска информация


Руски хакери са откраднали информация от сървърите на американска компания  Dow Jones & Co, съобщи „Блумбърг“.

ФБР и Комисията по ценни книжа и обмяна разследват пробива. Хакерите са извършили мащабна кибератака, за да откраднат информация за търговски операции, преди тя да стане обществено достояние.

Според информацията пробивът е по-сериозен от подобен, извършен през миналата седмица.
През миналата седмица от Dow Jones, които притежават част от медийната империя на Рупърт Мърдок, съобщиха за хакерски пробив. Той е изложил на риск платежните данни на около 3500 клиенти на компанията.

Все още не е ясно дали двата са взаимно свързани. От  Dow Jones твърдят, че не са получавали подобна информация от властите, но че водят щателно разследване. От ФБР потвърдиха за подобно разследване, но не дават повече подробности.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    1 0 Отговор
    Как разбраха че са руски?

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "любопитен":

    По подразбиране всичкото лошо идва от Русия, Путин или пък е в резултат на стари "капани", заложени от комунистите! Това поне е според американската демократична пропаганда.