Last news in Fakti

26 Септември, 2011 10:58 772 0

Откриха масов гроб на Кадафи

  • либия-
  • муамар кадафи
Откриха масов гроб на Кадафи - 1
Либия. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Масов гроб с около 1270 тела бе открит в либийската столица Триполи, съобщиха от преходната власт на страната. Предполага се, че това са трупове на лишените от свобода в затвора Абу Салим от 1996 година. Съпротивата срещу Муамар Кадафи и неговия режим тръгна именно след протести с искане за освобождаване на адвокат на близки на затворници от Абу Салим, припомня Би Би Си. Проучване на съоръжението ще започне скоро. „Жокерите“ за призрачния затвор дошли от бивши негови надзиратели – стигнало се до масовите убийства след протест за по-добри условия на живот в затвора. На повърхността над гроба се виждали кости и останки от дрехи.

На мястото отишъл и Сами Ассади, загубил и двамата си братя в мрачното съоръжение. Обяснили му, че единият от тях е починал от естествена смърт преди пет години. „Радваме се, че революцията успя, но когато стоя тук, аз си спомням за моите братя и много, много приятели, които бяха убити, защото само и само не харесват Кадафи“, казва мъжът.
Преходната власт заяви, че ще й трябва международна помощ, за да се изясни какво точно се е случило там. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА