Last news in Fakti

19 Октомври, 2015 11:55 901 0

Тайфунът Копу отне живота на 14 души във Филипините

  • филипините-
  • тайфун-
  • копу-
  • загинали-
  • наводнения

Властите разположиха военни в най-бедстващите райони, за да помогнат на хората

Тайфунът Копу отне живота на 14 души във Филипините - 1
Снимка АП/БТА

Тайфунът Копу, който вилнее във Филипините е отнел живота на 14 души, съобщиха местните власти, цитирани от Skynews.

Покачващите се нива на водата предизвикаха тревога сред жителите на десетки села във Филипините, докъто проливните дъждове продължават да се изливат над северните части на страната.

Бавно движещият се тайфун предизвика наводнения и свлачища и принуди повече от 16 хиляди души да напуснат домовете си, съобщава Би Би Си.

Около  6530 пътници са блокирани, след като десетки полети и морски пътувания бяха отменени

Властите разположиха военни в най-бедстващите райони, за да помогнат на хората, заклещени по покривите на къщите си. Въпреки това има проблем с достигането на най-отдалечените селища.

Макар да забави своя ход и сила, Копу се очаква да остане над Филипините поне три дни, като ще продължи да наводнява селищата.

Силата на Копу леко отслабна, след като тази сутрин удари провинция Аурора.

Най-много хора са загинали при инцидент с лодка. Седем души са се удавили, когато моторницата им се преобърнала в морето, съобщи бреговата охрана.

Лодката току-що била напуснала пристанището в неделя, когато се преобърнала от огромни вълни и силни ветрове. Трийсет и двама души бяха спасени, но двама са все още липсват.

Сред  другите загинали са трима души затиснати от дървета или мазилка, двама души, които са се удавили в наводнения в северната провинция Нуева Есиха и  един убит от токов удар в провинция Тарлак. Един човек е бил погребан в свлачище.

Синоптици предупреждават, че макар тайфунът да отслабва ще продължи да вилнее още три дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА