Last news in Fakti

19 Октомври, 2015 14:38 1 492 0

Кери предложи на Русия да обсъдят ситуацията в Сирия

  • джон кери-
  • сирия-
  • русия
Кери предложи на Русия да обсъдят ситуацията в Сирия - 1
Снимка: АП/БТА

В близките дни държавният секретар на САЩ Джон Кери планира да се срещне с представители от Русия, Саудитска Арабия, Турция и Йордания, за да обсъди ситуацията в Сирия, съобщава телевизия Ен Би Си.

Медията се позовава на изказване на държавния секретар по време на неговата официална визита в Мадрид.

„Всички, включително Русия и Иран, смятат, че не съществува военно решение на сирийския конфликт. Това е човешка катастрофа, която заплашва не само цялостта на тази страна, но и на други държави в региона“, отбеляза Джон Кери.

Той не пропусна да повтори, че подкрепата за президента на Сирия Башар Асад в края на краищата ще доведе до по-голямо кръвопролитие, увеличаване броя на бежанците и ръст на екстремизма.

Джон Кери уточни, че в близките дни се отправя на визита в Близкия изток. Все още не е известно къде и кога ще се проведат обявените от американския държавен секретар разговори.

От Кремъл потвърдиха, че знаят за предложението на американския държавен секретар. „Не става дума за среща на високо ниво“, заяви говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков. Той помоли журналистите да търсят информация от руското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: