Last news in Fakti

22 Октомври, 2015 11:27 2 196 19

САЩ "нападна" Москва заради червения килим пред Асад

  • сащ-
  • москва-
  • башар асад-
  • визита-
  • сирия

Белият дом категорично осъди визитата на сирийския президент Башар Асад в Москва

САЩ "нападна" Москва заради червения килим пред Асад - 1
Снимка АП/БТА

САЩ разкритикува Русия, че е постлала "червения килим за добре дошъл" пред сирийския президент, съобщава Би Би Си.

"Ние гледаме на червения килим за посрещане на Асад, който е използвал химически оръжия срещу собствения си народ, като противоречие с поставената цел от руснаците за политически преход в Сирия", заяви говорителят на Белия дом Ерик Шулц пред репортери.

Служител в Държавния департамент заяви, че не е изненадан от посещението, но основната грижа на САЩ е продължаващата военна подкрепа на Русия, която окуражава правителството на Асад. Според него това само ще послужи за удължаване на гражданската война в Сирия.

Визитата на Асад във вторник дойде три седмици, след като Русия започна въздушни удари срещу ислямските екстремисти в Сирия . Това беше първото пътуване на Асад в чужбина  откакто избухна гражданска война в страната през 2011 г.

В навечерието на посещението президентът Путин е разговарял с редица близкоизточни лидери, за да ги информира за срещата с Башар Асад.

Днес екип от руски представители ще се срещне с президента Асад и ръководителят на сирийския парламента в Дамаск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    1 0 Отговор
    Да бе, колкото и Садам имаше химическо оръжие!

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Смит":

    Само дето в барлогите на терористите (или демократичному казано - умерените ислямисти) бяха намерени химически вещества с произход Саудитска Арабия. Нали трябва нещо да излъжат за да си оправдаят поне повърхностно терористичните действия в Сирия. Пък и виж колко много балуши им се вързват.
  • 3 Да бе

    0 0 Отговор
    Ами че то ако се посрещали държавните глави според това колко злини са причинили на собствените си народи, а и на света, то за да постелят червен килим пред американски президент, трябва да минат хилядолетия... Ама наистина , управата на САЩ непрекъснато третира целокупното човечество като собствения си зомбиран и лумпенизиран народ. Е, то както е тръгнало, може и да се поизравнят умствените възможности, но има още време до този момент, май...
  • 4 Да бе

    1 1 Отговор
    Ами че то ако се посрещали държавните глави според това колко злини са причинили на собствените си народи, а и на света, то за да постелят червен килим пред американски президент, трябва да минат хилядолетия... Ама наистина , управата на САЩ непрекъснато третира целокупното човечество като собствения си зомбиран и лумпенизиран народ. Е, то както е тръгнало, може и да се поизравнят умствените възможности, но има още време до този момент, май...

    Коментиран от #5

  • 5 Juliy

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да бе":

    "Русофил", американският народ е съставен от хора от целия свят включително и твои близки,роднини и познати.
    Те случайно да са "зомбирани и лумпенизирани?!
    Ти с колко американци си контактувал?!
    Америка помогна на Западна Европа/включително и на Германия/,Япония,Южна Корея и много други държави и сега техните народи са носители на прогреса.
    На нас СССР и Русия с какво ни помогнаха?
    Спряха ни развитието с десетилетия, неофициално водят война с нас , а зомбита като теб се опитват да ни обясняват нещата.

    Коментиран от #7, #18

  • 6 Кибик

    0 0 Отговор
    Комюнике от Козяк 16: Краварите протестират, нашият вожд трепери от страх да не ядоса с нещо големите началници че току виж той може да го отнесе, а Владимирович си го мести в левия крачол. По време на срещата в знак на вечната и ненарушима дружба между братските руски и сирийски народи, и предвид идването на зимата, Владимирович е подарил на Хафезович прекрасна русская ушанка.
  • 7 Да бе

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Juliy":

    я се скрий бе. Бил контактувал с американци, контактувал си - с НЛО. Не се пъни да обиждаш наред да не вземеш да се наакаш от напъване.
  • 8 стратокастър

    0 0 Отговор
    Тоя в дясно да не е стъпил с две три стъпала по ниско от тоя в ляво?

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 жоро

    1 0 Отговор
    Хамериканците ги е яд че Путин не ги бръсне за нищо и при всяка възможност им прави на пук а те голямата супер сила пълнят гащите да не им се случи ТОВА https://www.youtube.com/watch?v=o4OgDmoEaoE
  • 11 не на войната

    0 0 Отговор
    Това видео е доста интересно но дано не се случва никога защото човечеството ще изчезне от лицето на земята това е повече от сигурно който и да натистне копчето за пуск 1-ви другата супер сила няма да му остане длъжна
  • 12 коста

    0 0 Отговор
    Накрая свършва много яко целия ню йорк е сринат и залят от океана
  • 13 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    путиновисчетата навириха нос,след поредната рекламна акция на московския диктатор.що не ползвате руски стоки да подпомогнете путин другари?що не си купувате руски дрехи или обувки,руски коли,таблети или телевизори???що не ходите в русия на море или планина или поне на гурбет?плачете срещу европа и сащ ,а у вас всичко е американско или европейско и бленувате за доларчета или евро,а не за руските хартиики наречени рубли.сега почнаха и мускулите да се показват като пищовите на голия тумбак.иначе нищо неочаквано един диктатор поканил друг и му помага в диктатурата,скоро беше там и ким чен ум ,а се чакат ,кастро и венецуелстия убостник.тук прогресивните атакисти ги предпочитат ,но само виртуално и нито един от тях няма намерение да се засели в готините и справедливи държави!

    Коментиран от #14

  • 14 ББТУ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Ти чуваш ли се какво говориш?! Аз според твоя коментар съм китаюфил ползвам само китайски стоки!Таблети, телевизори , обувки ,дрехи. Престанете с това на кой гащите да опъваме дали на Русия или на Америка! Трябва да се обръщаме към тези които отговарят на държавния интерес!

    Коментиран от #15

  • 15 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ББТУ":

    нищо произведено в китай не е китайско освен патица по пекински.за останалото се пращат чертежи,матеряли ,а китайците изпълняват ролята на биороботи.ако запада утре се разсърди на китай,китайците ще произвеждат днешните таблети и маратонки до 3000 година.та дано си направил разликата ,че в краина сметка си твърд европеец и проамериканец в потреблението,а по отношение на желанието ти да бъдеш свободен и да нямаш сатрапи като китайските комуняги и путин ,пак си в тази листа.помисли къв е българския интерес ,като нация ,кви сме ние? европейци живеещи в 21 век или азиатци от времето на соца?та казано в заключение нашия интерес е да се превърнем в нормална европейска страна с европейски ценности и стандарт,квито имат останалите такива в ес и да потдържаме нашите съюзници в тази насока,останалото е демагогия или просто лицемерие.
  • 16 гост

    0 0 Отговор
    ''нищо произведено в китай не е китайско ако запада утре се разсърди на китай,китайците ще произвеждат днешните таблети и маратонки до 3000 година''
    Десо, мноооо си облъчена, поне сама вярваш ли си ?

    Коментиран от #17

  • 17 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    ти като не вярваш ,я ми кажи за една известна китаиска фирма със собствено ноухау и пазарен дял и неползваща американски ,европеиски или японски технологии.сети се само за една такава фирма и ще приема обвинението ти.

    Коментиран от #19

  • 18 kutrako

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Juliy":

    Позволявам си да ти драсна два реда за информация :) Дано ми простиш смелостта :) Говориш за Америка как е създадена от много националности.А колко ли Индианци ( местното население) са били убити от твоите идоли за да я има днешна Америка ?И не ми казвай как сега са ги обезпечили с много неща :)И нещо което е не на последно място ако не са били Руснаците сега щеше да се казваш Мюмюн или Асан :) Америка са помогнали много на Япония с поне две (атомки ) за здраве и берекет :) Лека ти вечер и не се кланяй на тоя и оня за без пари :)))))))))))))))))
  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    ето ти една страничка да разгледаш - http://brandirectory.com/league_tables/table/china-100-2014 / (малко е общо някои корп не са по темата) но можеш да си направиш разбора. ''Запада ако се разсърдел'' аха ха ха, ама ти сериозно ли ??........ това са икономически взаимоотношения, от които най много полза има запада. Колкото и да ти е неприятно Китай е голямо перо в световната икономика и ще продължава да бъде. И добре че го има Китай, иначе телезизора, таблета и маратонките ти нямаше да струват толкова
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания