Last news in Fakti

28 Октомври, 2015 22:29 1 062 1

Арести в Тайланд заради заговор срещу престолонаследника

  • престолонаследник-
  • тайланд-
  • заговор-
  • арести-
  • ваджиралонкорн

Миналата седмица трима мъже бяха обвинени в обида към кралска особа и неуважение към монархията

Арести в Тайланд заради заговор срещу престолонаследника - 1
Снимка АП/БТА

Полицията в Тайланд заяви, че очаква да извърши още арести заради предполагаем заговор за използването на името на престолонаследника, принц Ваджиралонкорн, за лична изгода.

Миналата седмица трима мъже, включително известен гадател, бяха обвинени в обида към кралска особа и неуважение към монархията. Един от тях, изтъкнат полицай, почина в ареста в петък.

От полицията твърдят, че той се е обесил, използвайки ризата си.

Тайландските власти огласиха този случай, за разлика от предишни заради драконовските закони за обида на царска особа.

До арестуването на ясновидеца се стигнало миналата седмица след срещи с високопоставени служители.

Наскоро той изигра важна роля в кампания за промотирането на образа на принц Ваджиралонкорн. От полицията твърдят, че той използвал тази си позиция, за да иска пари от големите фирми в Тайланд, но подробностите са много оскъдни.

Не е ясно и как арестуваният полицай е умрял в ареста, защото властите отказват да направят аутопсия.

Законът за обида на царска особа забранява на журналисти да говорят негативно за кралското семейство. Въпреки това, не е тайна, че изключително крехкото здраве на крал Бумибол, който седи на трона вече 69 години, тревожи Тайланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жидомасов гров

    0 1 Отговор
    Май тука ще е следващия майдан, а Деси, Ани и катърЯ ще си преговарят тайския и будизма. Не може всички да сме жидомасонски подлоги - трябва да има и мезе!