Last news in Fakti

4 Ноември, 2015 11:15, обновена 4 Ноември, 2015 15:10 3 050 0

Десетки загинали при самолетна катастрофа в Южен Судан (Видео)

  • дестки-
  • катастрофа-
  • южен судан-
  • самолет

Машината е паднала върху село, в близост до столицата Джуба

Десетки загинали при самолетна катастрофа в Южен Судан (Видео) - 1
Снимка/Twitter via Eye Radio Juba

Товарен самолет се разби, малко след излитането си от летището на столицата на Южен Судан - Джуба, съобщи в. „Гардиън“.

Самолетът се е разбил на 800 м. от пистата за излитане на десния бряг на река Нил, съобщи Би Би Си. Медията се позовава на местното радио Майрая.

Руски дипломати изясняват причините за катастрофата, съобщи телевизия Россия 24.

Загинали са поне 41 души, които са били на борда или на земята. Официален източник е заявил пред „Ройтерс“, че член на екипажа на самолета и дете са оцелели след катастрофата. На борда на машината е имало поне 20 души, от тях около 10 и 15 са били пътници, а останалите екипаж. Броят на жертвите все още се изчислява.

ТАСС съобщава, че самолетът е бил руски модел „Ан“, като на борда му е имало поне 5-ма руснаци. Според местните медии машината е паднала на 800 метра от летището в столицата Джуба. Представители на полицията са съобщили, че на този етап загиналите са 41 души. Подобна информация идва и от очевидци. 

Източник е съобщил пред РИА новости, че в катастрофата са загинали 39 души. Говорителят на арменското външно министерство Тирган Мкъртчян заяви, че са загинали 5-ма арменски граждани. Всички те са били членове на екипажа. Загинали са 21 души, които живеят на територията на селото върху, която е паднал самолетът.

 

По темата работи и Венци Михайлов

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА