Last news in Fakti

4 Ноември, 2015 12:26 2 331 1

Flightradar разкри последните 40 секунди от руския Еърбъс

  • синай-
  • еърбъс-
  • катастрофа
Flightradar разкри последните 40 секунди от руския Еърбъс - 1
Снимка: АП/БТА

Специализираният сайт Flightradar 24 разкри информацията за последните 40 секунди от полета на самолета А321 на авиокомпания „Когалимавиа“.

Данните от радарите показват, че проблемите са започнали в 6:13:14 часа местно време. Тогава полетът се намирал на височина от 10 км., самолетът е набирал височина със скорост от близо 175 м. в минута, но в този момент започнал да губи височина със 100 м. в минута.

След секунда скоростта на падане се увеличи до км. в минута, а в 6:13:16 часа губенето на височина е била с 1,7 км в минута, а след това и до 2,5 км. в минута.

Данните показват, че в 6:13:19 по неизвестни в момента причини самолет рязко намалил скоростта на падане, но в 6:13:22 часа рязко се насочил към земята.

В 6:13:24 часа пак се отчита стабилизиране на самолета, но след четири секунди отново се отчита рязко пропадане. След осем секунди е получен последния сигнал.

Следователите смятат, че злополучният самолет се е разпаднал във въздуха. Египетските власти смятат, че техническа причина е довела до трагедията.

Самолет на „Когалимавиа“ се разби в Египет сутринта на 31 октомври. В авиокатастрофата загинаха 224 души, като от 217 са пътници и осем души екипаж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 2 Отговор
    Искам сега всички американски тролове да си напрегнат плитките мозъци и да изплюят някакво обяснение защо така американците, дето следят всичко и на всякъде и знаят какво и кога е станало с руския самолет, не покажат някакви реални сателитни данни за това какво точно е причинило катастрофата на малайзийския бойнг над Украйна - не за друго ами просто за да ви се посмея на глупостите ;)