Last news in Fakti

7 Ноември, 2015 18:03 3 707 20

Откриха неизвестен подводен апарат край Северен поток

  • северен поток-
  • подводен-
  • апарат

Военните сили на Швеция планират как да го отстранят

Откриха неизвестен подводен апарат край Северен поток - 1
Снимка: Wikipedia

Военните сили в Швеция обсъдиха въпроса по обезвреждането на подводен апарат, открит в близост до газопровода Северен поток, съобщи РИА Новости.

Апаратът бе открит в международни води край бреговете на шведския остров Йоланд. Неговото евентуално обезвреждане няма да стане по-рано от понеделник.

„По-подробно въпросът ще бъде обсъден в понеделник и след това ще решим какво ще се случи с машината“, заяви говорителят на шведските въоръжени сили Йоханес Хелквист.

Той потвърди, че неизвестен подводен апарат, който се управлява от дистанция, е бил открит в близост до остров Йоланд. Директорите на Nord Stream AG са се обърнали със специална молба към шведските военни за помощ и инструкции при отстраняването на машината. Според представителя на ВС на Швеция Йеспер Столп подобни апарати се използват за обезвреждане на мини.

В крайна сметка обектът не представлява опасност нито за газопровода, нито за движението в района. На този етап се изключва варианта за опит за саботаж.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антирусист

    1 2 Отговор
    100% казачата . Просто няма начин казачата да не са свързани с тая подривна дейност!!!

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "антирусист":

    Правилно - такъв галфон си, че даже и от зад ще ти бръкнат без да усетиш.
  • 3 дедо

    0 1 Отговор
    До антирусист-кото г..
    Казаците , са живели на територия която стотици години преди това се е именовала ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ.
    Та в този ред на мисли направо се преименувай на АНТИБЪЛГАРИСТ за да разберем с кого си имаме работа...
  • 4 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    ама разбира се кой друг освен руснаците ще да е - да си съботират сами тръбата по която продават газ ...... тея работи може да стават в българия да си режеме сами клона на който седим ама КАЗАЧАТА е бела нормална държавна където лидерите работят ЗА НАРОДА НА КАЗАЧАТА колкото и да ти е неприятно и скачат и ги защитават с армия и флот като ги тормозят като в украйна. не кат наще сестри в либия бой 1000 год без помощ отникъде
  • 5 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    а наще лидери първо изпапаха армията и флота сега и МВР то ще опопат щото ПЪРВО им е се едно дали те бият и носиш чалма и ВТОРО г.зовете им нямат насищане докато не ги изритаме здраво да започнат да работят за нас като лидерите на Казачата
  • 6 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    що да се преименува антирусист или антибългарист човека - нека си сложи истинското име там Бат Асан ли Мемет ли то на всички е ясно къф е
  • 7 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    Москва е строена 1068 година като град Мосха - столица на Московията от Ахад Мосха ЧИЕТО ИМЕ ФИГУРИРА В ИМЕННИКА НА БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ ......А ся си отговорете що им е било на българите да строят град АКО НЕ ЖИВЕЯТ ТАМ ....ПС и киев е строен от българи ама 850 та някъде
  • 8 FR V

    1 0 Отговор
    "Русофилите" да не прекаляват с алкохола и да си пият хапчетата!
    Да обичаш едновременно България и да си "русофил" няма как да стане!
  • 9 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    до коментар 8

    преди да ми кажеш че няма как да умирвам за русия и да обичам българия да ми обясниш
    РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ КАТО СА УМИРАЛИ ЗА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА не са обичали русия ли или как
    И си напиши и името да те знаят и другите че си от ДПС електората
  • 10 БАТ мишо

    0 2 Отговор
    щото ако мислиш че руски войници не са умирали за българия или че не са обичали русия се върни да си питаш ходжата .....това че ти си си продал вярата - щото всеки истински турчин е побягнал презглава от руснаците заради золумите които са правили и са останали само наще покръстени щото не ги е било шубе ....НЕ ЗНАЧИ ЧЕ И АЗ ЩЕ СИ Я ПРОДАМ и ще тръгна срещу братята си И ИМА КАК ДА СТАНЕ КАКТО Е И СТАВАЛО
  • 11 БАТ мишо

    0 2 Отговор
    Въпрос за 100 долара

    защо ви викат в турция гяури бе мили ДПС арчета А
  • 12 БАТ мишо

    0 2 Отговор
    нема начин некой дето в българия си вика сам турчин пък в турция му викат правилно гяур да ми каже че не мога да умирам за русия и да обичам българия СЕЩАШ ЛИ СЕ
  • 13 БАТ мишо

    0 2 Отговор
    нема начин некой дето в българия си вика сам турчин пък в турция му викат правилно гяур да ми каже че не мога да умирам за русия и да обичам българия СЕЩАШ ЛИ СЕ
  • 14 БАТ мишо

    0 2 Отговор
    и ви познават още преди да сте си отворили устата -по вида очите и косата че сте гяури. щото сте турци колкото аз съм подводничар
  • 15 Дядо ти Грую

    0 1 Отговор
    До "Бат Мишо":
    Според такива пространни писачи като тебе трябва и Захари Стоянов и един от най-известните български политици русофили Цанков (този дето не им искал ни меда ни жилото на руснаците) а и повечето български революционери от това време да са били туркофили и от ДПС ?!
    Кака ти Астрид Линдгрен от Швеция (написала Пипи дългото чорапче) е казала след нападението на Финландия от руснаците и техните "цивилизовани" действия там, че ако има възможност да избира би казвала цял живот хайл Хитлер вместо руска окупация - изглежда и тя не е могла да стигне до твоите мъдрости.
    Освен черно и бяло има и много други цветове, с които може да се рисува Русия, не бъди далтонист.

    Коментиран от #17

  • 16 кроко

    1 2 Отговор
    Е па ходи тогава да си живееш в Третия Райх с Астрид Линдгрен!

    Едва ли има здравомислещ човек, който да си въобразява, че една империя (в случая Русия) никога не би си позволила волности, преследвайки интересите си и е напълно естественно винаги да има недоволни от действията и (друг е въпроса до колко нечия гледна точка може да се приеме за еталон).
    Само, че всички здравомислещи хора (пишещи в този форум тук и сега) гледат към участниците в съвременните събития през призмата на днешните им действия, а не през тази на миналото им. Щото ако погледнем през призмата на миналото към "великите демокрации" също няма да видим хубави неща, ама на някои хора "очите" им явно имат избирателна пропускливост - гледат само на там, на където им отърва.
  • 17 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дядо ти Грую":

    Поп грую ли си или по скоро поп кръстю не си позволявай да се гавриш със Българските Възрожденци и въстанници.

    Много долно е да вадите изречения от контекста и да преиначавате думите на хората.

    Например Захари Стоянов си има много ясно изразен русофилски период и защо не извадите писанията му от началото но осемдесетте години на по-миналия век.

    Това е най голямата простащина и изродщина да се гаврят с паметта на героите като настройват Българите срещу тях.
  • 18 Дядо ти Грую

    2 1 Отговор
    До кроко:
    Като гледам в съвременните събития драги ми кроко виждам, че България от 26 години не е във Варшавския договор и в СИВ, а в НАТО и ЕС. Не ми трябва трети райх, но съм доволен от българския избор.
    Що се касае до изхожданията на бай ви гой - чети повече история (не от комунистическо време) момче и ще разбереш, че Русия не се е била много загрижила за Задунайската губерния. От друга страна който въздиша по Русия и Путин не трябва да вади изходни визи - Магадан е ваш !

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Дядо ти Грую":

    Попе той избора още не е направен нито за ЕС нито за нато. До колкото си спомням референдум не е правен и те така.

    А кой колко се е загрижил за анадолските губернии показва най точно историята.

    Поне грамотните Българи знаят поради кои причини е образувана третата Българска държава и кой е наредил тя да бъде разделена.

    За 26 години след ВСВ са построени толкова язовири, заводи и градове , и то Българска собственост, че сега продажниците няма да могат дори да ги боядисат. Българското население се е увеличило от шест на осем милиона и то основно от етнически Българи. Изплатени са милиарди репарации на победителите.

    А сега какво харесваш, че Българската нация изчезва, че чужди банки ни натрапват заеми които ни задължават да харчим във невъзвръщаеми дейности. Нямаме износ освен суровини и не допускат строителството на каквато и да е промишленост.

    Явно си от сектата на попа кръстя щом това харесваш.

    И няма полза да плашиш гаргите с социализъм и комунизъм тях отдавна ги няма и само западните държави си позволяват социални програми каквито ние навремето имахме.
  • 20 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дядо ти Грую":

    Какво като сме в НАТО и ЕС? Остави на какво дередже сме се докарали като икономика, общество, образование, ами само виж за каква законност и правова държава става в ъпрос в днешно време - последните избори бяха най-голямата порнография в цялата "демокрация" и въпреки всички нарушения на законодателството дори от страна на премиера, няма никаква реакция на прокуратурата, няма кой копче да им каже. Парите се държат пак от държавата и общините, няма никаква пазарна конкуренция - всеки един примамлив сектор е окупират от мутри и схеми и т.н. И каква е разликата с комунизма, пич?
    Ще си позволя да ти я посоча аз, щото ти явно не можеш я вдяна - при комунизма това всичко е било официална власт и държавна политика, не задкулисни машинации. И дори и да се е крадяло, просто не е имало как да се краде в днешните мащаби. Няма смисъл да коментираме какво е направено през това управление и да го сравняваме с днешно време - състоянието на държавата ни сега достатъчно красноречиво говори за "демократичното" ни управление!

    Ама най-жалкото е, че и ЕС, ЕК, правата на човека, международна общност и други подобни рудиментални организации също не реагират на случващото се в България. Що нямаше някакви международни наблюдатели на тея избори, що никой "лидер" като бабата меркелето не каза нещо по повод държанието на премиера, прокуратурата и т.н., що никой не лаеше когато теглиха милиярди заем? Щото така им е удобно и им върши работа - ако бяха някакви неудобни за тях управляващи, щаха да ни се пропищат ушите от медийни изяви за какви нарушения ставало въпрос, кой какво казал, за какво било сигнал, и т.н.

    И я ми кажи ти от какво по-точно си доволен?

    Правете си сами сметката за какво ни имат европейския съюз и американците нас и докъде ще стигнем ако продължаваме да търпим тоя и шайката му.
Новини по държави: