Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 01:00 1 152 0

Кучета стават съкилийници на престъпници в американски затвор

  • кучета-
  • съкилийници-
  • затвор

Става въпрос за нова програма за дресировка на животните

Американски затвор прилага програма за кучета съкилийници на затворниците, съобщи “Metro”.

Идеята е бездомни кучета да бъдат предавани на затворници, които в продължение на два месеца да ги обучават. Затворникът прекарва 24 часа заедно с домашния си любимец, като са създадени специални помещения за тяхната дресировка. Това се случва в затвора край градчето Чоучила.

В първия момент, щом влязат в затвора кучетата са нервни, заради новата среда. След няколко дни в компанията на временните си стопани обаче те постепенно започват да се поддават на дресировка. Когато програмата за обучение на кучетата приключи, те имат много по-голям шанс за намиране на нови стопани във външния свят.

Според специалисти връзката на затворниците с кучетата ги кара да се чувстват по-спокойни със самите себе си и постепенно да се социализират. Много затворници признават, че програмата им е помогнала да се успокоят и научат на отговорност. Грижата за кучетата ги разсейва и от евентуални проблеми в самия затвор.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА