9 Ноември, 2015 10:29 1 169 2

Бунтове и пожари в център за бежанци в Австралия

  • австралия-
  • имигранти-
  • бежанци-
  • принудително настаняване-
  • остров рождество-
  • бунт

Охраната и персоналът са напуснали остров Рождество от съображения за сигурност

Бунтове и размирици избухнаха в център на принудително настаняване на бежанци на австралийския остров Рождество след след смъртта на мигрант, съобщава ABC News.

Според очевидци мигрантите са запалили множество огньове на територията на центъра.

Отделът за имиграция потвърди в изявление, че пазачите са били изтеглени от "съображения за безопасност".

По официална информация на отдела по имиграция, в лагера има нанесени „материални щети“. Медицински, образователни и спортни съоръжения са били повредени.

Властите отрекоха, че има "мащабни безредици", но заявиха, че ситуацията в центъра, в който се намират и новозеландци, изправени пред депортиране от Австралия, е "напрегната".

В изявлението се казва още, че периметърът на лагера е осигурен и няма пострадали. По думите на министъра на имиграцията на Австралия Путър Дютън, един от живеещите в лагера е потърсил медицинска помощ по неустановена причина.

Според очевидци, размириците са започнали в понеделник сутринта, след като е открито тялото на ирански кюрд, избягал по-рано от лагера.  Тялто му бе открито под една скала в неделя.

Австралийските власти работят по овладяването на ситуацията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    0 0 Отговор
    Айде на леля Меркел и тия хубавци
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Хайде сега да излезе истината на яве , и пак да ги съжалявате !
Новини по държави: