Last news in Fakti

28 Септември, 2011 17:40 890 0

Кадър на ИРА и гей се борят за президент на Ирландия

  • ирландия

Бивш местен командир на ИРА и сенатор-гей са основните претенденти за следващ президент на Ирландия, съобщава Си Ен Ен. Сенаторът и открит хомосексуалист Дейвид Норис бе на път да се откаже от президентската надпревара след секс-скандал, но размисли и предложи кандидатурата си. Името му бе замесено в скандал с изнасилване на непълнолетен, извършено от интимния му приятел в Израел.

Именно Норис води засега в проучванията на общественото мнение, а след него са Майкъл Хигинс от лейбъристката партия и МакГинес, който е бивш кадър на ИРА (бел. ред.  паравоенна група, бореща се за пълна независимост на Ирландия от Лондон и обединение със  Северна Ирландия). Сред кандидатите е и бивша евродепутатка Дана Скалън, която е и победител в Евровизия.

Общо седем кандидати ще се борят за победа на вота на 27 октомври. За да бъдат допуснати да участват на изборите, те трябва преди това да си осигурят подкрепата на четири местни съвета.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА