Last news in Fakti

13 Ноември, 2015 14:30 5 085 4

На Източния фронт – нищо ново

  • източен фронт-
  • втора световна война-
  • снимки-
  • реликви-
  • фронт-
  • сражения-
  • нацисти-
  • ссср

Снимки, които крият в себе си хиляди думи

На Източния фронт – нищо ново - 1
Снимки: Facebook, The Ghosts of the Eastern Front

На Източния фронт – нищо ново. Между 1941 и 1945 година нацисти и руснаци се сражават ожесточено. Водят се някои от най-смъртоносните военни битки в човешката история. Масови кръвопролития бележат сблъсъците между двете страни, а страданието е в невъобразими мащаби.

Десетилетия след края на Втората световна война продължават да бъдат намирани бойни реликви на Източния фронт, а със сигурност такива ще бъдат намирани и след години.

Източният фронт е най-големият военен театър в историята. На него загиват повече хора, отколкото на всички други фронтове по време на Втората световна война.

Краят на военния конфликт бележи и края на Третия райх, разделянето на Германия на две, и издигането на СССР като военна и индустриална суперсила, господстваща над Източна Европа.

Във Facebook страницата „Призраците на Източния фронт“ са публикувани снимки на реликви, открити на бойните полета.

Снимки, които крият в себе си хиляди думи. Кадри, които крият в себе си трагедията на милиони човешки животи и които трябва да напомнят, че войната носи страдание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 4 Отговор
    Какво е причинил развитият технологичен запад на човечеството.

    Най лошото е че западняците отново атакуват изтока и пак с цивилизационни идеи и военни средства.

    Коментиран от #2

  • 2 ХОЯТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    ...ти е в главата. Изтокът е дал само цветя, рози и баклава. Мурзилкен дрънн...
  • 3 Бай хой

    1 1 Отговор
    Такива са фактите а когато фактите говорят и чалгарите трябва да замълчат.

    Цвай гугуткен шпацирен по кермидкен - анадънмо.

    Коментиран от #4

  • 4 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Предателю, мъжете които носеха тези каски от снимките се бореха за чиста свята и бяла християнска Европа! "Победителите" след войната какво донесоха??? Мир ли??? Напротив САЩ донесе войни по целия свят, болести и мулти-култи бляновете си за нов световен ред, СССР изнасяше червени революциики, избиваше собствения си народ, както и народите под червен диктат! Светът днес наследи, това което му завеща "победата на добрите съюзници"! Ще се мине време и ще се разбере за какво се бореха бойците на Третия Райх! Резултатите от сегашната "миролюбива" и гейска политика за налице - тази нощ в Париж се видя за пореден път!


    А колкото до автора имам въпрос към него - какво е искал да каже с този цитат:

    "На Източния фронт – нищо ново. Между 1941 и 1945 година нацисти и руснаци се сражават ожесточено"

    Откога "нацист" е народност? Може би по-правилно е да се каже нацисти и комунисти или германци и руснаци, макар че и в двете армии е имало хора, които са били необременени политически както и представители на други нации!