Last news in Fakti

14 Ноември, 2015 11:06, обновена 14 Ноември, 2015 18:29 1 435 5

Ватикана осъди остро атентатите в Париж

  • ватикана-
  • париж-
  • осъди-
  • атентат-
  • франция-
  • съболезнования

Молим се за целия френски народ, заявиха от Ватикана

Ватикана осъди остро атентатите в Париж - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Ватикана осъди остро координираните терористични атаки във френската столица Париж, които отнеха живота на над 100 души, съобщи Catholic News Agency.

„Шокирани сме от това терористично насилие, което остро осъждаме. Молим се за жертвите и ранените, и за целия френски народ. Това е нападение срещу цялото човечество“, се казва в изявлението.

Френският президент Франсоа Оланд обяви извънредно положение в страната, а границите бяха затворени.

Лидери от цял свят поднесоха своите съболезнования и изрази готовност да окажат помощ.

Барак Обама заяви, че „това е атака не само срещу Париж, а атака срещу човечеството и универсалните ценности, които изповядваме“.

Руският президент Владимир Путин изказа своите дълбоки съболезнования за „серията от чудовищни терористични атаки в Париж“.

Българският президент Росен Плевнелиев определи като нехуманни и варварски терористичните атаки в Париж.

„Нашите мисли и молитви са с френския народ. Ще направим всичко възможно, за да помогнем“, заяви британският премиер Дейвид Камерън.

Турският президент Реджеп Ердоган също изказа съболезнования: „От името на турския народ бих искал да изкажа своите съболезнования на г-н Оланд и народа на Франция“.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от „Асошиейтед прес", заяви, че Израел стои рамо до рамо с френския президент Франсоа Оланд и с народа на Франция.

Това е дързост срещу Франция и Европа. Това е битка срещу всички европейци и целия свободен свят. Европейският съюз ще съдейства на Франция и ще подсили антитерористичната си стратегия. Ще искаме от световните лидери, които се събират на Г-20 в Анталия, да отговарят подобаващо на заплахата от екстремизма. Това посочи председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Дълбоко съм шокиран. Мислите са ми със семействата на загиналите, тероризмът никога няма да победи демокрацията, посочи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заявява, че е дълбоко трогнат от трагедията и съчувства на близките на загиналите във Франция.

Ще направя всичко възможно да помогна на властите и френския народ, за да преодолеят заедно това ново предизвикателство, обещава Юнкер.

Има и съболезнователно писмо изпратено до Франция от Европейския парламент и неговия председател Мартин Шулц.

Знамената пред сградата на Европейската комисия в Брюксел тази сутрин бяха свалени наполовина в знак на съпричастност с близките на загиналите в Париж.

Френският съвет на мюсюлманското вероизповедание (ФСМВ) най-решително осъди терористичните атаки, извършени снощи в Париж, се казва в декларация на тази най-голяма ислямска организация във Франция. Извършеното е определено като "гнусна и отвратителна постъпка".

Пред лицето на цялата тежест на случилото се, Френският съвет на мюсюлманското вероизповедание призовава цялата нация към единство и солидарност. Ние призоваваме мюсюлманите във Франция да се молят страната да успее да се справи с това ужасно изпитание, запазвайки спокойствие и достойнство, се посочва в разпространения документ.

Шокирана съм от ужасните терористични атаки в Париж. Съчувствам на близките на загиналите и на всички ранени в тези варварски атентати.Никога не съм изпитвала толкова силно обичта си към Париж, към французите и към Франция, написа в профила си във Фейсбук Кристалина Георгиева.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maurice

    0 0 Отговор
    Горките осъдени от Ватикана............. Няма да мингат от притеснение........ поне 1 минута. Да ви и ш....ната религия и ш...ните меки китки. Религиите са измислица, а реалността е проста - терористи и меки китки! За жалост сме от страната на потърпевшите!
  • 2 909

    0 3 Отговор
    НАЙ-ГООЛЕМИЯТ ТЕРОРИСТ Е САЩ ! ТЕ СПОНСОРИРАТ ТИЯ ИЗМИСЛИНИ ИСЛЯМИСТИ !

    Коментиран от #5

  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ДА НЕ НИ УДАРЯТ ТУКА АЕЦ ЧЕ ОТИВАМЕ ВСИЧКИ
    КУРБАН
  • 4 dad

    0 0 Отговор
    За мен решението е просто. Ако са истински бежанци и търсят спасение то пускат се ракети в техните земи и всички които се бият за територия и власт се убиват. След което бежанците се пускат в родната им страна и да се оправят както искат и могат.
  • 5 Maurice

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "909":

    Най-големият терорист е Русия, защото произвежда и продава оръжие на тези ислямисти.
Новини по държави: