Last news in Fakti

14 Ноември, 2015 13:14 2 022 0

В Германия задържаха мъж, свързан с атентатите в Париж

  • германия-
  • париж-
  • арест-
  • мъж

В специално пригоден тайник в колата, с която е пътувал, силите на реда са открили експлозиви, оръжие и муниции

Германската полиция е задържала в околностите на Розенхайм мъж, за когото се подозира, че е свързан с последните атентати в Париж, съобщава „Байерн веле“.

Първоначалните информации сочат, че става дума за 51-годишен черногорец. В специално пригоден тайник в колата, с която е пътувал, силите на реда са открили експлозиви, оръжие и муниции.

В момента се провежда разследване. 

Засилени са мерките за защита на френските учреждения, както и контролът по границата с Франция.

Засега няма конкретна заплаха от терористични актове в Германия. Очаква се днес вътрешните министри на федералните провинции да обсъдят на видеоконференция състоянието на сигурността в страната.

Държавите по света засилиха мерките за сигурност след атентатите във Франция. В редица страни се провеждат извънредни заседания на структурите за борба с тероризма. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: