Last news in Fakti

17 Ноември, 2015 11:05, обновена 17 Ноември, 2015 17:00 2 183 11

ФСБ: Терористичен акт е свалил руския Еърбъс

  • синай-
  • еърбъс-
  • фсб-
  • катастрофа

Кремъл дава $50 млн. за информация за извършителите на атентата

Терористичен акт със заложена на борда бомба е свалил руския Еърбъс А 321 над Сианйксия полуостров.

Новината е потвърдена от шефа на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) ФСБ Александър Бортников.

Той участва в свикано от руския президент Владимир Путин съвещание на службите за сигурност.

На борда А321 е било взривено самоделно взривно устройство с равностойност от 1 кг. тротилов еквивалент, заяви шефът на ФСБ, цитиран от РИА Новости.

Александър Бортников на обломките на самолета са били открити следи от взривно вещество от чуждестранен произход.

Това не е първият път, при който Русия е изправена пред варварски терористични престъпления, по-често без видими причини, външни или вътрешни, отбеляза Путин.

Няма да плачем. Мъката ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да намерим и да накажем престъпниците. За това престъпление няма давност. Ще открием виновните където и по света да се крият..., обеща руският президент. 

Преди няколко часа от Ройтерс съобщиха, че във връзка с катастрофата в Египет са били задържани 17 души, като двама от тях са заподозрени, че са съдействали на терористите, които са инсталирали бомбата в самолета. Египетските власти побързаха да отрекат твърденията, дадени от двама анонимни източника. Служител на летището Шарм ел Шейх заяви пред РИА Новости, че не е бил свидетел на арести през днешния ден. Той признава, че след деня на трагедията много служители са били разпитани, но никой не е бил задържан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Не Кремъл а Египет трябва да дадат 100 млн.за залавянето
    на извършителя.Сега маса народ като не отидат да им
    видят камъните камара египтяни ще питат къде .ерат
    гладните.
  • 2 УПС

    1 0 Отговор
    Реално,сега се "отвръзват ръцете "на Москва.Ситуацията става аналогична като при САЩ след 9/11....Вече няма кой да каже на Путин-не бомбандирай...
  • 3 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    А ЗАЩО НЯМА СЕГА
    СЪБЛЕЗНОВАНИЯ И РУСКИ ЗНАМЕНА ПО СГРАДИТЕ
    А ЗА ФРАНЦУЗИТЕ РЕВАТ
    ЛИЦЕМЕРИ
    ЦЯЛА СЕДМИЦА С ТЯХ НИ ЗАНИМАВАТ

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

  • 5 как защо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

    Защото проблемите на Европа идват от подкрепата на Путин към Асад. Ако не беше Русия нямаше да има ислямска държава.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 батсашо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "как защо":

    Русия ли създаде ислямска държава?? Май нещо не си наред с горния етаж.

    Коментиран от #7

  • 7 тоя па

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "батсашо":

    да Русия я създаде, ако беше паднал Асад нямаше да има ИД.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "тоя па":

    Ми Путин не се намеси в Либия и Ирак а идил тръгна от там.

    Хитруванията на деформаторите и онова нещо в президенството са без значение.

    Вижте кой купува петрол от идил. Това са страните от коалицията на сащ. Искат да ги уморят с гадни долари и оръжия.

    Коментиран от #9

  • 9 тоя па

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    промит руски мозък
  • 10 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "как защо":

    Ааа, не занех, че Десиславите могат от много лашкане да се размножават, но то от много нагъване на американско ГМО това е ефекта. Все пак Десислава поне заради едното разнообразие трябва да даде възможност и на Левислава да се прояви!

    Сега по темата, тролове елементарни - американците от началото на 2000-та г. „борят“ световния тероризъм и резултата става все по-плачевен! След началото на „спонтанните революции“ в близкия изток през 2010г. тероризма се разпространи от Гибралтар до Афганистан и на по 1000-1500км. на север и на юг по тази линия. До преди месец въздушните удари срещу терористите от ИД, извършени от Американската коалиция от 70-80 можеха да се преброят на пръстите на двете ръце! А по времето на „ужасния диктатор“ Асад никога не е имало обезглавявания, взривявания и трафик на културно-исторически ценности, трафик на хора, употреба на химическо оръжие срещу военни и цивилни и други призначи на американската демокрация!

    Следователно Путин с подкрепата си за Асад не само, че с нищо не е виновен за тероризма, а и е единственият лидер на световна суперсила, който предприема реални действия срещу тероризма, а не симулации като американските, например!

    А вие, тролове, колкото и минуси да цъкате, освен да заработите някоя и друга жълта стотинка, друго няма да постигнете. То най-вероятно за друго и не ставате, де!
  • 11 ЬТЬЬЬ

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "тоя па":

    Смешно и глупаво твърдение-----вчера даже ЦРУ си призна че са направили грешки като са подкрепяли ислямистите в Афганистан(с/у СССР) Ирак,Судан,Египет,Тунис,Мароко,Йемен,Сирия,Ливан,Етиопия,Етерия,Либия и т.н.....Така че-твърдението ти е супер глупаво
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания