Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 09:10 1 142 0

Правилата за безопасност в Европа са остарели

  • столтенберг-
  • нато-
  • правила-
  • безопасност

Те трябва да се преразгледат, смята генералният секретар на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поиска преразглеждане на правилата за безопасност в Европа след инцидента с руския самолет СУ-24, съобщава АП, като се позовава на негова статия, която ще бъде публикувана в няколко европейски издания.

„Реалността е такава, че правилата за европейската безопасност са остарели“ е на мнение Столтенберг. Според него това „не е нова студена война, но е сигнал“, а инцидентът с руския бомбардировач СУ-24 изисква „спокойствие и дипломация“.

Той е на мнение, че е необходимо да се преразгледат и обновят споразуменията за максимално ниво на прозрачност и прогнозируемост на военната активност в Европа.

Столтенберг обвинява Русия за отстъплението от някои от тези споразумения. „Ние не трябва като лунатици да отиваме по посока на непреднамерена ескалация“, заявява Столтенберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: