Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 15:43, обновена 26 Ноември, 2015 21:32 1 622 1

Властите евакуираха Голямата джамия в Брюксел

  • джамия-
  • брюксел-
  • полиция-
  • терор-
  • брашно

Оказа се, че пликът с бяло съдържание е бил брашно

Властите евакуираха Голямата джамия в Брюксел - 1
Снимка: АП/БТА

Властите в Брюксел са евакуирали голямата джамия в Брюксел, съобщава в. „Фигаро“. Причината е намерен плик с бяло съдържание, уточняват белгийски медии.

Районът, в който се намира и седалището на Европейската комисия, са отцепени от силите на реда, пожарникари и линейки от Бърза помощ.

Белият прах, заради който беше евакуирана джамията, в крайна сметка се оказа брашно, съобщи Си Ен Ен.

Екипи, облечени в специални костюми за борба с биологични и радиоактивни заплахи, изследваха района около джамията. Бе проверена и версията за антракс.

За медицински преглед бяха отведени всичките 11 души, които са се намирали по това време в джамията.

През последните седмици в Брюксел са засегнати мерките за сигурност във връзка с атентатите от 13 ноември в Париж. Задържани и разпитани бяха 22 души.

В Южна Белгия властите провеждат антитерористична операция, съобщава Ер Те Ел. По тази причина е затруднено движението по пътя Монс – Лиеж. Блокиран е град Овеле, който се намира близо до френската граница.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    3 0 Отговор
    атентатите от 13 декември в Париж ....... НЕ БЕШЕ ЛИ 13 НОЕМВРИ ве журналята , или няма значение ние си знаем
Новини по държави: