Last news in Fakti

5 Януари, 2016 17:06, обновена 5 Януари, 2016 19:41 1 629 3

Кувейт изтегля посланика си от Иран

  • кувейт-
  • посланика-
  • иран

Като причина се изтъква атаката срещу посолството на Саудитска Арабия

Властите в Кувейт обявиха, че ще изтеглят своя посланик от Иран, съобщи Би Би Си.

Това стана след повишилото се напрежение между Иран и Саудитска Арабия след екзекуцията на шиитския духовник Нимр ан Нимр.

Саудитска Арабия вече обяви, че прекратява дипломатическите си връзки с Иран, след като по време на протест в Техеран бе щурмувано посолството на кралството в Техеран.

От Кувейт обявиха, че изтеглят посланика си, защото приемат атаката срещу посолството като „яростно нарушение на международните норми“. САЩ, ООН и Турция вече призоваха за спокойствие в района.

Както първи Факти.бг съобщи: Кувейт привика посланика си в Техеран за консултации. 

Междувременно Германия обяви, че  ще преразгледа военния си износ за Рияд.  

По темата работи и Венци Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Garrincha

    0 2 Отговор
    Цената на петрола падна твърде ниско и никой няма да остави нещата така ... хубавото на днешното време е, че информацията е много и навсякъде и хората започнаха да разбират играта !!!
  • 2 кожа и гости

    0 0 Отговор
    ще разберете накрая кои са така наречените воийни о и във исляма иран тръгне ли няма кой да го спре иран и мачка всичко защото то им го пише в корана не закачай персийски и асирийски племена и народи а само тези които са произлезли от африка афроамериканци и араби демек маври а саудискса арабия и турция направо капут.
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    Само на мен ли ми се струва че против Иран се побявяват марионетките на вашингтон и то с някакво нежелание и явно по принуда.

    И какъв развит свят и ООН които пренебрегват екзекуцията на религиозни водачи по политически причини и се възмущават от акции срещу посолства.

    Направо намирисва на стремеж към военни конфликти подклаждани от демократичниият запад.