Last news in Fakti

15 Януари, 2016 16:08 1 198 1

12 души изчезнаха след катастрофа на военни хеликоптери над Хавай

  • хеликоптер-
  • хавай-
  • военни хеликоптери-
  • изчезнали-
  • катастрофа

Двете военни машини са се сблъскали в четвъртък вечерта

Бреговата охрана на САЩ издирва два военни хеликоптера, които са се разбили над Хавай. На борда им е имало 12 души, съобщава Скай нюз.

Говорителят на бреговата охрана на Хонолулу Сара Муерс заяви, че в четвъртък вечерта са били уведомени за сблъсък между два хеликоптера от корпуса на морската пехота. На борда на всеки от тях е имало шестчленен екипаж. 

"Открихме зона с отломки на около 4 км от брега и сега претърсваме околността. За момента не сме намерили нито един човек от екипажите", добави тя.

Забелязан е и празен спасителен сал край северния бряг на хавайския остров Оаху, но засега няма и следа от екипажа. 

"Морската пехота може да потвърди, че се провежда активна операция по издирването и спасяването на хората от двата хеликоптера, които паднаха край бреговете на остров Оаху", заяви майор Кристиан Девин.

"Американската брегова охрана в момента провежда операции по търсене и спасяване." 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Жалко за загиналите, млади хора са били - войници ! Нищо не са видели от живота.