22 Януари, 2016 07:45 1 537 1

Откриха останки от древно клане в Кения

  • кения-
  • клане-
  • останки-
  • военен конфликт

Археолозите смятат, че това е доказателство за първия датиран военен конфликт в човешката история

Археолози твърдят, че са открили най-ранните доказателства за военни действия, които могат да бъдат датирани. Мястото се намира в северната част на Кения, пише Би Би Си.

Останките, намерени на запад от езерото Туркана, са на 27 души, загинали от насилствена смърт.

Те са били оставени да умрат там, вместо да бъдат погребани.

Много експерти твърдят, че военните конфликти възникват на далеч по-късен етап от човешката история, когато хората са започнали да водят по-уседнал начин на живот. Според учените обаче, тези хора очевидно са били номадски ловци - събирачи.

Археолозите, които работят на мястото от 2012 г. насам, са открили, че жертвите са били бити с тояги или намушкани до смърт.

Сред загиналите има мъже, жени, възрастни хора и деца.

Доказателствата, публикувани в списание Nature, не разкриват какво точно се е случило, но масовото клане определено е било в резултат на "някакъв конфликт", смята професор Робърт Фоли от университета в Кеймбридж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бум бам

    1 0 Отговор
    Имало е и праамериканци трепещи с извинение и без разрешение