Last news in Fakti

23 Януари, 2016 15:22 1 509 0

Българка с шанс да представя Швейцария за Евровизия

  • белла си-
  • българка-
  • швейцария-
  • борислава пенева

Българка е във финалната шестица на националната надпревара на конкурса Евровизия в Швейцария.

"Another world" или "Друг свят" е песента, с която Борислава Пенева от Ямбол или Белла Си, както я наричат, се бори в националната селекция на Швейцария за представителка на тазгодишния конкурс Евровизия, съобщава bTV. От 15 години тя живее в страната на шоколада. Там работи в едно от най-популярните музикални шоута, където гостуват световни звезди от музикалната

"След няколко дни, за което съм страшно развълнувана, ще имам възможността да съм на една сцена с Джеси Джей и с братята на Майкъл Джексън - The Jacksons. Буквално броя часовете, броя дните, до участието на 4, 5 и 6-ти февруари в Цюрих", разказва тя.

За конкурса Евровизия кадидатства като на шега - няколко дни преди крайния срок написва песента заедно със свой познат.

"Аз се справих с текста буквално за 30 минути - сякаш се изливаше от пръстите ми и нещата си споряха. Както се казва на български "като по вода", разказва Пенева.

Певицата разказва, че иска с песента си да напомни на хората да са по-добри един към друг, да се обичат повече.

Финалът на състезанието е на 13 февруари. Очаква се около 3 млн. души да гледат българката по националната телевизия в Швейцария. Тогава ще стане ясно кой от шестимата финалисти, ще представи страната на финала на Евровизия през май.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: