Last news in Fakti

26 Януари, 2016 12:46 2 103 2

Най-опасните градове в Латинска Америка

  • каракас-
  • градове-
  • латинска америка-
  • сан педро сула

Каракас, Сан Педро Сула и Сан Салвадор са начело в статистиката

Най-опасните градове в Латинска Америка - 1
Снимка: АП/БТА

Столицата на Венецуела - Каракас е най-опасното място в света, според най-новата статистика на неправителствената гражданска организация „Гражданския съвет за обществена сигурност и наказателно право“.

Според проучването, Каракас е на първо място по убийства – 120 на 100 хиляди души. Градът е с над 6 милиона жители, уточнява ДПА.

На второ място е град Сан Педро Сула в Хондурас, който преди четири години бе на първо място. Сан Педро Сула е индустриалният и банков център на Хондурас. Населението му е 1 000 000 жители. Третото място в „новата ранглиста“ е Сан Салвадор, столицата на Салавадор. Градът е с население от 2 442 017 жители, а убийствата са 108 на 100 000 души.

Мнозинството от 50-те най-опасни градове са в Латинска Америка, се казва в доклада на „Гражданския съвет за обществена сигурност и наказателно право“.

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухаха

    0 1 Отговор
    Ай ся да отидат американците там и да " оправят" нещата. Ако латинците не искат американска демокрация, да ги бомбардират, да пратят пехотата и т.н.
  • 2 Гостенин

    0 0 Отговор
    Ай ся ти да ни светнеш кои са латинците!....Щото в Латинска Америка такива няма.....