Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 20:22 2 005 7

Али Хаменей: Европа няма собствена воля

  • али хаменей-
  • воля-
  • европа

Той смята, че европейските държави се намират под натиска на САЩ

Али Хаменей: Европа няма собствена воля - 1
Снимка: БТА/AP

Европейските страни нямат собствена воля и се намират под влиянието на САЩ. Това бе заявено от върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей, цитиран от Press Tv.

Той говори по време на среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

„За разлика от минали времена, европейските държави не разполагат със собствена воля и се намират под натиска на САЩ. Това трябва да се признае и поправи. Надявам се, че Гърция ще може да преодолее икономическите си проблеми. Това пътуване може да насърчи интересите и на двете страни“, заяви Хаменей.

Ципрас е на двудневна визита в Иран. Той вече проведе разговори с иранския президент Хасан Рохани, с когото подписаха различни споразумения за сътрудничество в сферата на икономиката и туризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путеней

    1 1 Отговор
    Нова е мнението и на аятолах Путеней!

    Коментиран от #4

  • 2 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Не мислех, че някога ще имам общо мнение с този чалмалия, но и това се случи. Европа няма визия за себе си, а дървени философи ни пробутват самоубийствени рецепти за хуманизъм, дето ние, европейците сме го измислили.

    Коментиран от #7

  • 3 политолог

    1 2 Отговор

    Колко точно формулирано
    Европейските страни нямат собствена воля и се намират под влиянието на САЩ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    1 0 Отговор
    Тоя Али Хоменей защо не обясни как ако държавите в Европа имаха "собствена воля" всяка една поотделно и не бяха "под натиска на САЩ" ще е възможно ДА БЪДЕ НАЛАГАНО ЕМБАРГО НА ДЪРЖАВАТА МУ при нужда?Ами Путин нали по абсолютно същия начин "призовава" отделните държави за "собствена воля",защото приказката "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" не е от вчера?!Е...винаги накрая влизат "у браздата" ,ама добре че Запада е търпелив и с опит.

    Коментиран от #6

  • 6 бум бам

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Дрън дрън Запада Търпеливо май му го Нахлузват ЕТНИЧЕСКИ щото РАХАТЛЪКА трябва да е за мАроканците а целия останал свят да им го цунка
  • 7 путеней

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Коста":

    Много работи не си си представял но когато аятолах Путеней ти каже че това е верния път ,ти ще крачиш по него и ще крещиш с всичка сила "Путин адбар ,путин адбар......!Аот време на време ще биещ чело в земята като доказателство за силна вяра в Христа!