Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 15:27, обновена 11 Февруари, 2016 21:11 1 390 0

Бунт в мексикански затвор, десетки убити

  • мексикански затвор-
  • затвор-
  • мексико-
  • бунт-
  • размирици-
  • загинали-
  • затворници

Според местни медии някои от затворниците са избягали

Десетки хора загинаха по време на затворнически бунт в североизточната част на Мексико рано в четвъртък, съобщиха местни медии, цитирани от "Ройтерс".

Инцидентът става само няколко дни преди планираното посещение на папа Франциск в друг затвор в северната част на Мексико.

Властите е северния щат Нуево Леон, където се намира затворът Топо Чико, все още не са коментирали случая и няма официални данни за броя на загиналите.

Мексиканските медии съобщават, че размириците са започнали преди зазоряване. Телевизионният канал Миление обяви, че най-малко 52 души са били убити, добавяйки, че някои от затворниците може да са избягали. Сред жертвите има както затворници, така и пазачи.

Телевизионни кадри показаха гъст дим да излиза на талази от комплекса, където е избухнал пожар.

Свидетели разказват, че чули викове и експлозии, когато огънят започнал в ранните часове на днешния ден. 

Мексиканският вестник "Ел Универсал" информира, че пожарът е избухнал е една от четирите сгради на затвора, където затворници запалили мебели и боклуци. 

Улиците извън затвора бяха блокирани от притеснени семейства, които искаха да разберат как са роднините им, които се намират вътре.

Причината за бунта все още не е известна. Според репортаж на местна медия, бунтът е бил предизвикан от опит за бягство на група престъпници от прословутия наркокартел Зета. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: