16 Февруари, 2016 10:34 993 1

28 палестинци загинаха при израелска атака

  • палестинци-
  • израел-
  • атака-
  • западен бряг-
  • бежански лагер

Израел заяви, че войските наредили на бунтовниците да се разпръснат по време на нападението

Стотици протестиращи палестински младежи, влязоха в сблъсък с израелски войници, които нахлуха в бежански лагер в окупирания Западен бряг в понеделник. По време на инцидента са загинали 28 протестиращи, а един израелски войник е бил ранен от удар с камък, съобщава сайтът antiwar.

Палестинското здравно министерство каза, че 28 души са били застреляни и ранени по време на сблъсъците в лагер Ал-Амари на входа на град Рамала.

Група от около 25 израелски войници пристигнала в лагера, разположен в края на града, който де факто се води столица на Палестинската автономия.

Палестински източници за сигурност заявиха, че армията се опитала да арестува член от партията на палестинския президент Махмуд Абас - Фатах, но той успял да избяга.

Израелската армия не каза, защо е провела акцията в лагера, но заяви, че става дума за "оперативна дейност".

След пристигането си в Ал-Амари, който е дом на 15 000 палестинци, войниците влезли в сблъсъци със стотици младежи, които хвърляли камъни и стъклени бутилки по тях.

Израелската армия заяви в изявление, че "десетки протестиращи хвърляли самоделни експлозиви и камъни по войниците", преди те да открият огън.

Здравните власти заявиха, че израелските войници първоначално използвали гумени куршуми, както е в съответствие с тактиката на Израел за "контрол на масите", но много бързо преминали на бойни патрони.

Сблъсъците продължили близо три часа преди войските да напуснат лагера.

Палестинците ги последвали и блокирали главния път от Рамала към Йерусалим за около половин час.

От 1 октомври до сега 172 палестинци, 26 израелци, както и един американец, един суданец  един еритреец са били убити при вълната от насилие в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jp power

    1 1 Отговор
    ЕДИНСТВЕНО ЕВРЕИТЕ МОГАТ ДА УБИВАТ БЕЗ НИКОЙ ДА ИМ ТЪРСИ ОБЯСНЕНИЕ.Ако български граничар по време на "оперативна дейност", убие арабски или негърски нашественик на границата......АНАТЕМАААА