Last news in Fakti

1 Март, 2016 07:00 1 577 0

Тайван - водещ доставчик на сватбени рокли за световни гиганти

  • тайван-
  • сватбени рокли-
  • булчински рокли-
  • производство-
  • дантела-
  • автоматизация-
  • доставчик

Компаниите-производители се радват на стабилност в търсенето на сватбени и коктейлни рокли

Република Китай все повече затвърждава силните си позиции в областта на модата и в частност в доставянето на сватбени рокли.

Една от водещите фирми в този бранш е Pretty Fashion Inc. със седалище в столицата Тайпе, която е и основен доставчик  на доказали се имена като Pronovias от Испания и David’s Bridal от САЩ.

Основана през 1989 г. като фирма-производител на рокли, постепенно Pretty Fashion Inc. се превръща в ключова фигура на пазара. Само осем години след основаването й тя започва масово производство, разполагайки със заводи в Мианмар, Шри Ланка, Виетнам и Китай. През 2015 г. компанията достига рекордните 600 000 продадени единици на обща стойност 47.7 милиона евро, равняващи се на 18% от световния пазар.

 По думите на председателя на Pretty Fashion Inc.  успехът на компанията се дължи главно на творческия потенциал, с който разполага, и добрата информираност за потребителските нужди, вкусове и предпочитания. „Ние правим по 1500-2000 нови дизайна на година и винаги внимателно следим най-новите модни тенденции“.

Генералният мениджър на Pretty Fashion Inc.  на свой ред коментира, че търсенето на бели сватбени рокли основно в католическите страни е стабилно, което е добра основа за разширяване гамата от предлагани продукти. От 2010 г. фирмата започва да предлага и услуга, свързана с отдаване на булченски и коктейлни рокли под наем, което оказва положителен ефект върху печалбата.

Също толкова успешна е и Wedtex Industrial Corp., произвеждаща висок клас дантела за световни гиганти като ливанската Elie Saab и италианската Valentino. Компанията е основана през 1988 г. и ежегодно произвежда повече от 3000 нови модели дантели. Продажбите й за миналата година надхвърлят 2.3 милиарда тайвански долара.

Wedtex Industrial Corp., описвана от анализаторите като „крал на дантелите“, поддържа строг контрол на качеството. Всеки отделен елемент преминава през тристепенна проверка преди транспортиране. Компанията на свой ред планира автоматизация на процеса на поставяне на мъниста, пайети и панделки, като същевременно има и тригодишен патент за нова шевна машина. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА