7 Март, 2016 21:13 1 659 0

Тайван - първенец в проучване на Фондация "Бертелсман"

  • тайван-
  • бертелсман-
  • изследване-
  • проучване-
  • индекс-
  • икономическо развитие-
  • демокрация-
  • управление

Проучването бе проведено от германският институт за политически изследвания "Бертелсман"

Република Китай е водеща страна в света по отношение на демократичните промени, икономическото развитие и качественото управление. Това показват данните от проучване на Индекса на трансформация от фондация „Бертелсман“.

Изследването има за цел да измери как развиващите се страни и тези, намирещи се в преход, успяват да управляват настъпващите промени в социален аспект, да развиват пазарна икономика и да насърчават демокрацията.

По скалата от  1 до 10 Тайван има 9.53 – най-високата стойност сред всичките 129 държави, участвали в проучването. Това подчертава доброто управление в страната, използването на демократични инструменти, наличието на будно гражданско общество и фискална ефективност.

По признака „ оценка на правителствента решителност, развитие на пазарна икономика и демокрация“ страната завърши в челната тройка с резултат от 9.1.

Изследването определи Република Китай за отличник и по въпросите, свързани с международното сътрудничество и ефективното използване на наличните ресурси.

 Веднага след Тайван се нареждат Естония, Чехия, Уругвай и Полша, а големите регионални конкуренти, сред които Южна Корея, Сингапур и Китай, заемат съответно 11-то, 25-то и 84-то място в класацията.

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА