Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Март, 2016 13:00 1 097 2

Бивш US посланик: Украйна ще има нов премиер

  • наталия яреско-
  • украйна-
  • премиер

Финансовият министър на Украйна Наталия Яреско в близките дни ще замени Арсений Яценюк като премиер

Бивш US посланик: Украйна ще има нов премиер - 1
Снимка: АП/БТА

Финансовият министър на Украйна Наталия Яреско в близките дни ще замени Арсений Яценюк като премиер. Това написа в профила си в Туитър Стивън Пайфър.

От дни в украинските медии се въртят спекулации, че дните на Арсений Яценюк са преброени. През месец февруари той успя да оцелее при поискан от президента Петро Порошенко вот на доверие в парламента.

В. „Украинска правда“ дори писа, че Наталия Яреско се е съгласила да стане финансов министър при условие, че в даден момент оглави и правителството. Това е било договорено при разговор с Петро Порошенко.

Наталия Яреско е поискала да състави правителство от технократи и без политически натиск.

Стивън Пайфър е бивш американски дипломат, а днес работи като външнополитически експерт в института „Брукингс“ във Вашингтон.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    1 2 Отговор
    То черно на бяло си го пише , кой и къде решава, кой ще управлява в независима и незалежна Укрия!!!!
    Ахаха какъв цинизъм!!!
  • 2 раптър

    1 2 Отговор
    ЩО ДА Е ЦИНИЗЪМ - ЗА " ДУПЕД.ВЦИ" САМО ТАКА! С нашите продажници да не е по-добре! Жал ми е за децата и внуците ни , които ще плащат откраднатото от коалицията Костов- Борисов!
    Виновни за това обаче сме ние " Не сме народ, не сме народ, а мърша! Туй ще кажа и ще свърша!!!!- Дядо Славейков
Новини по държави: